Milyen kutyát válasszak?
Szia !
Nekem 3 kaukázusi kutyusom van 1 kan 2 szuka, és nagyon kis strababirok betegség terén, idáig nekünk volt egy ködöksérve amit születése után a kannak meg kellett műteni, de az sajnos a tenyésztő kislánya rosszul emelte fel és ez miatt keletkezett, és nálunk ami visszatérő és figyelni kell az a bűzmirigy rendszeres űritése amit orvos végez, mert ha nem hívom időben akkor nagyon csúnyán kivakarja a hátát. Kb. ennyi ami 9 év alatt volt, persze ez sokban függ h milyen tenyészetett fogsz ki. 9 éves a kan , szukák meg 8 és 5 éves. Imádni való macik . Végzik a dolgukat rendesen. De ugyan ezt eltudnám mondani a kuvaszra is a páromnak volt 14 évig élt és ő is nagyon jó kutya volt kevés betegséggel.
remélem egy picit tudtam neked segiteni.
üdv.
Eggyetértek a kuvaszosokkal! Előnyére szól az is hogy a szőrével sincs nagyobb probléma, nem túl hosszú csak amennyire kell (úgyértem télen ne fázzon) ezért nem is szorul különösebb fésülgetésre. És (nekem) az sem utolsó szempont, hogy magyar fajta. Bár a többi felsorolt fajtával nincs tapasztalatom, de őrzésben a kuvasz nagyon erős ösztönökkel rendelkezik.
(Egyébként a nagybátyád tud róla? Remélem olyan természetű ember, aki tud bánni az őrző-védő kutyákkal, mert ha nem, a kutya átveszi a hatalmat!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!