Nem rég láttam a tv-ben, hogy megfialt a vadászkutya született kb 10-12 kölyke. Utána mondták, hogy az úgymond "selejteket" valamilyen módon elpusztították. Csak én reagálom ezt túl?
Igen! Te reagálod túl!
Ahhoz hogy egy alom normálisan felnevelkedjen nagyon oda kell figyelni,van aki nem tud annyi plusz munkát bevállalni,hogy felneveljen ilyen nagy létszámú almot!
Az én szukámnak 13 kölyke született, ebből ketten halva egyet pedig két naposan kellett kiszelektálni, ugyanis 10 dekát fogyott(!!!) 2 nap alatt.
A szuka emlőgyulladása miatt csak 8 cicit tudtak szopni,úgyhogy nem volt egyszerű. Cumival rá kellett pótolni. De a kicsik 17 naposan már ették az ásztatott tápot(Royalt).Mostanra utolérték magukat(6 hetesek), de az első időkben nem úgy fejlődtek ahogy kellett volna.
Nagyon sok időt és eneriát áldztunk rájuk,de nekünk megérte! Tíz gyönyörű baba fordítja fel minden áldott nap az udvart.
Egyébként ez a magas alomszám nem "egészséges", de felnevelhető.
Csak tényleg rengeteg munka és az eleve hibás kölyköket nem is célszerű felnevelni.
És sajnos az alomszámot nem lehet szabályozni,mindenki jobban örülne szerintem egy 5-ös,6-os alomnak, de tudjuk hogy ez van, ezt kell szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!