Tegnap a pulimnak valamilyen rohama volt, nem tudott lábra állni, remegett és csattogtatta a fogait, utána pár percel hányt és már semmi baja sem volt. Egyszer régen is történt már vele ilyen. Mi lehetett a baj?
Mindig elcsodálkozom azon, hogy valaki mennyire félvállról tudja venni a rá bízott állatot!
Ha arra érnék haza, hogy a kutyám fekszik és rángógörcse van, utána hány... azonnal rohannék vele a dokihoz, nem itt enne a fene a gép előtt! De a kutyámnak nem kell ahhoz rohamot kapni, hogy orvos lássa, elég, ha csendben fekszik, és nem mutat érdeklődést... minden gyanus viselkedés, kedvetlenség okot ad arra, hogy felkeressem vele a dokit. Nem azért írom ezt, mert felvet a pénz, és ha lehet naponta futkoznék vele a dokihz, de nagyon sok betegséget, későbbi súlyosbodást el lehet kerülni azzal, ha a kutya időben kezelést kap. Egy állat esetében benne van a pakliba, hogy párszor teljesen feleslegesen aggódik az ember. De inkább kidobok az ablakon egy felesleges vizsgálatért 3-4000Ft-ot, mint később a saját felelőtlenségem miatt 10ezreket!
szia.
az én kutyámnak ugyanilyen rohama volt,sajnos ő neki Inzulinómája volt.
Sztem ez vagy epilepszia roham vagy más idegrendszeri betegség esetleg cukorbetegség.
Sztem a biztonság kedvéért vidd el az állatorvoshoz,vesz vért elküldik és pontosan megtudják mondani,hogy mi volt ez az egész,és hogy mire számíts.Ha komolyabb dologról van szó ír fel gyógyszert amit a kutyának majd szednie kellessz.
20:22!
Lehet, hogy amikor a munkahelyeden ülsz éppen a gép előtt, és ezeket a sorokat írod, éppen rohama van a kutyádnak! Akkor mit csinálsz? Ha elviszed dokihoz, akkor kap rá tablettát, és se az otthoni felügyeletre nem lesz szükség, se a telepátira. Vagy úgy gondolod, hogy az epilepszia nem veszélyes, és a leírtak szerint fogod a fejét, a nyelvét és kés! Csak arra lennék kíváncsi, hogy a görcsöt kapott kutyának hogyan szeded ki a torkából a nyelvét, ugyanis az ujjadat is simán leharapja, olyan görcse van!! De ha szerinted ez nem veszélyes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!