Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tegnap a pulimnak valamilyen...

Tegnap a pulimnak valamilyen rohama volt, nem tudott lábra állni, remegett és csattogtatta a fogait, utána pár percel hányt és már semmi baja sem volt. Egyszer régen is történt már vele ilyen. Mi lehetett a baj?

Figyelt kérdés
2009. máj. 11. 10:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
De akár egy kisebb agyvérzés is lehetett.
2009. máj. 11. 11:33
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindig elcsodálkozom azon, hogy valaki mennyire félvállról tudja venni a rá bízott állatot!

Ha arra érnék haza, hogy a kutyám fekszik és rángógörcse van, utána hány... azonnal rohannék vele a dokihoz, nem itt enne a fene a gép előtt! De a kutyámnak nem kell ahhoz rohamot kapni, hogy orvos lássa, elég, ha csendben fekszik, és nem mutat érdeklődést... minden gyanus viselkedés, kedvetlenség okot ad arra, hogy felkeressem vele a dokit. Nem azért írom ezt, mert felvet a pénz, és ha lehet naponta futkoznék vele a dokihz, de nagyon sok betegséget, későbbi súlyosbodást el lehet kerülni azzal, ha a kutya időben kezelést kap. Egy állat esetében benne van a pakliba, hogy párszor teljesen feleslegesen aggódik az ember. De inkább kidobok az ablakon egy felesleges vizsgálatért 3-4000Ft-ot, mint később a saját felelőtlenségem miatt 10ezreket!

2009. máj. 11. 12:50
 13/16 anonim ***** válasza:

szia.

az én kutyámnak ugyanilyen rohama volt,sajnos ő neki Inzulinómája volt.

Sztem ez vagy epilepszia roham vagy más idegrendszeri betegség esetleg cukorbetegség.

Sztem a biztonság kedvéért vidd el az állatorvoshoz,vesz vért elküldik és pontosan megtudják mondani,hogy mi volt ez az egész,és hogy mire számíts.Ha komolyabb dologról van szó ír fel gyógyszert amit a kutyának majd szednie kellessz.

2009. máj. 11. 18:19
 14/16 anonim ***** válasza:
10:19-esnek. Nem szurkolok, mondjuk odafigyelek rá hogy ne nyelje le a nyelvét, ne verje szét a fejét a járólapon és ne fulladjon meg a hányásában. Vagy te ezt telepátiával csinálod a munkahelyedről? Mert akkor gratulálok!
2009. máj. 11. 20:22
 15/16 anonim ***** válasza:

20:22!

Lehet, hogy amikor a munkahelyeden ülsz éppen a gép előtt, és ezeket a sorokat írod, éppen rohama van a kutyádnak! Akkor mit csinálsz? Ha elviszed dokihoz, akkor kap rá tablettát, és se az otthoni felügyeletre nem lesz szükség, se a telepátira. Vagy úgy gondolod, hogy az epilepszia nem veszélyes, és a leírtak szerint fogod a fejét, a nyelvét és kés! Csak arra lennék kíváncsi, hogy a görcsöt kapott kutyának hogyan szeded ki a torkából a nyelvét, ugyanis az ujjadat is simán leharapja, olyan görcse van!! De ha szerinted ez nem veszélyes...

2009. máj. 12. 09:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Egészségügyit szóval az átlag embernél könnyebb helyzetben vagyok. Láttam már el epilepsziás embert is aki az utcán összeesett. Viszont egyrészt nem epilepsziás a kutyám másrészt így is nagyon ritka, hogy egyedül marad. Azt nem mondom, hogy nem veszélyes betegség de nem is olyan mértékben, mint sokan beállítják. Gyógyszeres kezeléssel szépen visszafogható, tudom, mert van olyan ismerősöm akinek epilepsziás a labradorja és soha nem volt még vele semmi baj. Ráadásul így szájkosár használatára sem kötelezhetik:)
2009. máj. 12. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!