Melyik kutyafajta illene hozzám?
boxer,dobi,cane corso-bár őt nem tudom mennyire lehet mozgatni nekem elég lomhának tűnik..
esetleg bullterrier..
vizslák mióta őrző-védő kutyák?:D lemaradtam valamiről?:D
a cane corso nagyon hajlamos a hízásra, és elég lomha - legalábbis én úgy tudom, de javítsatok ki, ha hülyeséget mondok!:)
én a magyar agárra szavaznék.
sokkal durvább dolgokra képes, mint ahogy azt hinné az ember...
az egyetlen agárfajta, amivel őzre is vadásznak, mert nem csak utoléri, de kitépi a hátsó lábát...
a portát őrzi, de nincs benne ugye túlzott területvédő ösztön, tehát bátran viheted emberek közé...
hátránya, hogy elég nehezen lesz cicakompatibilis...
tehát a behívást nem árt fokozottan begyakorolni:)
és imád mozogni és odabújni a gazdihoz...:)
Amstaff,Bullterrier, dobi, rotti ,boxer, cane corso, agár,vizslák,pincserek (dobberman is pincser ), sharpei, borderauxi dog... rengeteg kutyafajta van.. de az nem mindegy, hogy te milyen személyiség vagy.. agresszív vagy e ha a kutya nem engedelmeskedik.. stb. ha nem viseled el. hogy a kutya nem fogad szól úgy ahogy te szerednéd rögtön és adsz neki maflást.. egyiket se ajánlom... mert elég agresszívek tudnak lenni.. nekem amstaffom van. parancsra csinál mindent.. szabad idejében a ház elött ül.. és őriz.. nem enged be senkit.. és csak akkor eszik ha megengedem neki.. de ehhez jó önuralom kell. nagyon sok időmbe telt megtanítani neki mindent.. de ezek a kutyák nagyon fogékonyak.. ha ütöd az nem motiválja.. inkább vadítja az összes kutyát.. írd le milyen a természeted... és megmondom milyen kutya való neked... de amúgy a cane vorzó nagyon jámbor állat.. ütheted vághatod. nem fordul ellened (nem mintha szükség lenne rá) de egy idegennek nem engedné meg..
http://www.youtube.com/watch?v=6liXaGf9fJ0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ifdumgRQXjM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!