Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a helyes ilyenkor? Van...

Mi a helyes ilyenkor? Van esetleg hasonló történetetek?

Figyelt kérdés

Együtt nőttem fel a kutyámmal. Keverék kutya, 1 éves koromban kaptam. Rengeteget játszottunk együtt, sokat "beszélgettem" vele és mindig megnyugtatott, ha szomorú voltam. Imádom őt. De most már 13-14 éves és teljesen legyengült, már 3-4 napja nem eszik, nem iszik, csak néz a szomorú szemeibel. Tegnapelőtt adtam neki vizet, az orra elé toltam és akkor ivott, és kiszórtam elé egy kis tápot, akkor evett. Különben remeg, de nem sír. Az az érzésem, hogy el fog pusztulni. Én nagyon fogom sajnálni, mert mindig Az életem része volt.

És most ilyenkor mit helyes tenni? Én nem bírom elnézni, hogy csak fekszik és bámul (szerintem már vak is meg süket), ezért megetetem, megitatom. De akkor, ha már így van lehet, hogy felesleges életben tartani, mert (igen mindig a remény hal meg utoljára), de nem hiszem, hogy túlélné a telet. Nem gondoltunk állatorvosra, mert azért nem sír, meg nem szenved.

Van egy másik kutya is mellette, ő 1 éves kb. és őt is nagyon szeretem. Nagyon szomorú vagyok, mit tegyek?

2011. nov. 18. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Először is ne tápot rakj elé, hanem főtt húst, májat. Ilyen öregkorban már az ízérzékelésük sem a régi a kutyáknak, jobban megeszik az intenzívebb szagú és ízű finomságokat.

Másodszor, az ég szerelmére, vidd el állatorvoshoz, hátha valami olyan baja van, amin tud segíeni! Nem minden betegség jár azzal, hogy sír a kutya. 13-14 évesen még nem annyira öreg, hogy mindenképpen végelgyengülésben ki kelljen múlnia. Egy próbát megér.

2011. nov. 18. 16:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kellene állatorvos, mert attól, hogy nem sír, még lehetnek neki fájdalmai. Persze ebben a korba sokat már nem lehet tenni, de ha némi fájdalomcsillapítással megkönnyíthetitek az utolsó heteit, akkor tegyétek meg.

Egyébként pedig azt gondolom, hogy bármennyire fáj is, amelyik kutya menni akar, azt el kell engedni. Ezt pedig csak te, a gazdi tudod megállapítani. Ha még csóvál neked mikor odaér, vannak szép percei, akkor hadd éljen. De ha úgy látod, hogy már nincs benne élni akarás, akkor inkább kísérjétek át a szivárvány hídon. Tudom, az élet egyik legnehezebb döntése ez, de szerintem nem mindegy, hogy majd valamelyik éjjel a sötétben és hidegben egyedül fogja befejezni a földi életét, vagy a gazdája szerető ölelésében.

Fel a fejjel, sajnos aki a kutyákat szereti és társának tartja, annak előbb-utóbb szembesülnie kell azzal, hogy a kutya nem élhet annyit amennyit egy ember, így aztán bármilyen szép éveket töltesz együtt a kedvenceddel, a vége mindenképpen szomorú lesz :(

2011. nov. 18. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Állatorvos.Ha az azt mondja hogy nem lehet megmenteni és nagyon szenved akkor altatóinjekció :S

Én 3éves koromban kaptam egy golden retrievert.Mindig vele voltam mindig.Aztán amikor öreg volt elvittük dokihoz,és mondta hogy vége...

Megértem mit érzel.De ha még menthető akkor ne altasd el.

2011. nov. 18. 16:16
 4/9 Akiteki ***** válasza:

A kutyák nem sírnak fájdalmukban. Elmondani sem tudják. Nekünk kell látni. Vidd el a orvoshoz és ő meg fogja mondani mi a legjobb neki.

Sehogy nem könnyű elengedni, de a legrosszabb szenvedni látni őket.

2011. nov. 18. 16:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Most voltam kint nála, próbálkoztam főtt hússal, de nem hajlandó megenni. Viszont ivott egy csomót. De nem tud lábra állni sem, és nem csóválja a farkát. Lehet, hogy igazatok van az állatorvossal, viszont a szüleim mindíg azt mondják, hogy már úgysem lehet rajta segíteni, majd elpusztul magától.
2011. nov. 18. 16:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vigyétek el állatorvoshoz, ha tényleg olyan nagy a baj, hogy nem lehet segíteni rajta, akkor altassátok el. Inkább néznéd, hogy hű társad még napokig szenved? Ennyivel tartoztok neki.
2011. nov. 18. 16:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Hú, még szerencse, hogy nem az én szüleim, mert én tuti kiverném a hisztit. Neked nincs párezer forintod? Nem olyan horror összeg elaltatni, és akkor nincs tovább szenvedés, a szerettei kezei között megy át a túlvilágra, nem egyedül a sötétben egy hideg téli éjszakán. Ha már ennyi ideig hű társatok volt, igazán megérdemelné, hogy méltó körülmények között menjen el.
2011. nov. 18. 16:58
 8/9 anonim válasza:
2011. nov. 18. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért én csak kierőszakolnám az állatorvost. Vagy legalább bevinném a házba; ha tényleg együtt nőttetek fel és ezek az utolsó napjai, megérdemli, hogy ne egyedül menjen el a hidegben. De azért elsősorban doki.
2011. nov. 18. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!