Ebadó - veszélyes kutya - 20000 Ft?
Nekem van egy 2 éves kan amsztaffom. Egyrészt házőrző, de ha sétálni megyünk, akkor engem "őriz" elég komolyan. A kapun is kint van, hogy "vigyázz a kutya harap". Akkor ő veszélyes kutya, mert támadhat? Hát azért tartom, hogy megfogja (ha kell, megharapja) a betörőt. Ettől még nem veszélyes, szerintem. Egyébként szelíd, barátságos.
Ezen az alapon minden HÁZŐRZŐ után 20000 lesz az adó????
Ott van h :
Nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás:
........
d.) - a veszélyes eb kivételével - az ivartalanított
......
eb után.
Tehát utolsó, olvasni tudni kell :D
igen, rosszul fejeztem ki magam, de olvasni tudok :) csak már idegesít ez az egész ebadó téma, meg "a magyar fajták, ivartalanított, mentő segítő terápiás stb. kutyák után miért nem kell fizetni/ők nem lehetnek agresszívak???" írások. terápiás, mentő, segítő, munka kutyáknál eleve ki van zárva az agresszió, a menhelyeknél, állatvédelmi szervezeteknél pedig figyelnek, milyen kutyát adnak örökbe. a magyar fajtáknál pedig a törzskönyvezett egyedekről beszélünk, ahol kicsi az esély az ideggyenge agresszív kutyákra(bár én írnék a törvénybe valamilyen kiskaput a szakértőknek, mert azért ott is előfordulhat kivétel, pl. a gazda hibájából) tehát erre gondoltam.. :D
a kérdezőnek pedig: nem tudom, milyen csonkításról beszélünk, nálam ott kezdődik a felelősségteljes állattartás, hogy ha nem tenyésztek a kutyával, akkor ivartalaníttatom. És az államtól is kapsz vissza valamit, úgy tudom, hogy az oltásokat, féregtelenítéseket bele fogják venni ebbe az adóba, mintegy kutya tb-t. de ez nem biztos, ezt hivatalos törvényben még nem olvastam..
Hűűűűhaaaaa...Ha szerinted az emberek és a kutyák ugyanabból a célból párosodnak és ugyanaz az életfelfogásuk, akkor nálad bajok vannnak. A kan nem nézzi h milyen a szuka melle, segge, arca, sminkje, stb, neki mennki KELL, mert ÖSZTÖN!
Az ember meg már nem ösztönlény. Persze, vannak dolgok amiket még mindig ösztönösen teszünk, a párosodás már nem tartozik közéjük. Szép is lenne, ha minden épp termékeny állapotban lévő nő körül rohangálnának a pasik, némelyik erőszakkal maga alá gyűrné, ott verekednének a férfiak az utcán, megvárnák a nőt a házak előtt, megpróbálnának hozzá betörni, stb... XD
Hát nagyon sok férfi is csak az ösztönei után megy gondolkodás nélkül, és nem törődik a következményekkel.
Csak azt próbáltam leírni, hogy nem az ivartalanítás az egyetlen módja(bár való igaz: a legkényelmesebb), hogy megelőzzük a szaporodást. Oda is lehet figyelni az állatra, és sok mindenre meg is lehet tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!