Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem jól sétálunk?

Nem jól sétálunk?

Figyelt kérdés

Mindennap viszem a kutyusom sétálni(kertben él) és flexipórázt használok. Nagyrészt végig nyugis a sétavonalunk, és általában megy elöttem és kedvére szaglászik.

Előfordul, hogy elkezd olyan tempóban menni, hogy szinte vontat engem, ilyenkor rászólok és megáll, bevár engem.

Mi így sétálunk, de sokszor olvasom, hogy más kutyája gyönyörűen közvetlenül a gazdi lába mellett megy, el se mozdul onnan.

Mi nagyon ügyetlenül sétálunk ezek szerint?:(

2011. nov. 16. 19:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Milyen kutyus? A flexi miatt kérdem, mert az pont nem alkalmas arra, h láb mellett sétáljon a kutya.
2011. nov. 16. 19:18
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen egy jól nevelt kutya a gazdi lába mellett megy de ti se sétáltok ügyetlenül! A te kutyád is jól nevelt és ez szerintem nem olyan nagy gond, hogy előtted megy.Csak ne húzzon!
2011. nov. 16. 19:18
 3/11 anonim ***** válasza:
A flexi pórázt betiltanám! Használj rendes pórázt. A flexi az egy idióta találmány. A kutya arra megy amerre ő akar, belegabajodik ember-állat. Szóval betiltanám.
2011. nov. 16. 19:20
 4/11 anonim ***** válasza:
nem jól sétáltok.
2011. nov. 16. 19:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Nagytestű kutyus.

A flexipóráz szerintem nagyon jó, az elején persze sokszor belegabalyodtunk, de mostmár nagyon profik vagyunk benne ő is, meg én is.

2011. nov. 16. 19:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet szabályozni, mikor gázos a terep, pl jön autó vagy gyalogos, egyszerűen röviidre veszem a pórázt, viszont ha nincs senki, akkor miért ne kószálhatna elöttem?
2011. nov. 16. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Flexivel a büdös életben nem fog melletted menni a kutya, hiszen azt tanulja meg, hogy eltávolodhat tőled, arra megy, amerre ő akar. Meg kell tanítani neki a behívást és elengedni olyan helyeken, ahol nincs forgalom, a többi esetben meg igenis menjen a lábad mellett. Nagytestű kutyánál meg veszélyes is, mert nem mindig tudod hirtelen megállítani, ha esetleg egy úttesten készül átrohanni egy macska után és akár el is szakadhat.
2011. nov. 16. 19:30
 8/11 anonim ***** válasza:

A flexi miatt húz, pont azért, mert a flexi lényege, hogy engedje a kutyát arra menni, amerre akar. Fogd rendes pórázra, úgy fogja csak megtanulni, hogy láb mellett menjen.

A másik dolog, ha esetleg hám van rajta, azt is cseréld le rendes nyakörvre...

2011. nov. 16. 19:45
 9/11 anonim ***** válasza:
49%

Normál pórázzal is oda mehet a kutya, ahova akar, csak amellett megtanulja h nem húzhat, mert úgy nem megy sehova, mivel a gzadi ne mengedi. De ha normálisan megy, a gazdi mellett/mögött/kicsivel előtt, és nem húz, akkor mehet amerre akar.

A flexi meg - hiába tartod jónak - egy nagy f*s. Nagytestűre meg főleg. Megnézném, h mi lenne a flexivel, ha a kutyád valamilyen okból nekirontana valakinek vagy egy másik állatnak, hogy rántanád vissza azzal a borzalommal...És hiába jól nevelt a kutyád (igazából nem lehet az, mivel húz), ilyen eset bárkivel előfordulhat.

2011. nov. 16. 20:07
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
Felejtsd el a flexit. Használj rendes pórázt, és egyúttal tanítsd meg szabadon is sétálni. Egy rendesen lemozgatott kutya sokkal nyugodtabban sétál pórázon, flexivel viszont esélyetek sincs erre.
2011. nov. 16. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!