A parlament elfogadta a az ebadót. Ha valóban bevezetésre kerül fogtok fizetni? Mit szóltok ehhez a "maximum 6 ezerhez? "Szerintetek milyen szankciókat vezethetnek be azok ellen akik nem fizetnek? Továbbá egyetértetek-e a kutyaadóval?
Nem kell fizetnem mert menhelyi kutyám van. Amúgy meg én azt látom ebben a törvényben, hogy pontosan az a cél, hogy kevesebb kóbor meg menhelyi kutya legyen. Miután se a menhelyire se az ivartalanítottra nem kell fizetni szerintem ezzel elérik, hogy pár éven belül jelentősen lecsökkenjen a feleslegesen "véletlenül" szaporított, menhelyen kikötő kutyák száma, és talán gazdára talál pár ott élő állat is.
Ha valaki nem akarja tenyészteni akkor sokkal jobban megéri ivartalanítani, hiszen 1-2 évi adóból megvan és utána nem kell fizetni.
Milyen 72 ezer? ÉVI 6000 forintról beszélünk. Havonta félre kell tenni egy ötszázast, és meg is van.
Ha beteg a kutya, azt miből fizeti? Mert egy állatorvos látogatás kerül ennyibe kb.
Az egyik előző hozzászóló a 72 000 ft-ot a fizetésére értette, nem az adóra.
Én sem kerekesek sokat, nekem is jelentős plusz kiadást okoz az a 6000 ft. Igen bizony, tudom, hogy egyes emberek számára hihetetlen, de van akinek évi plusz 6000 ft is gondot jelent.
A kajája nagy részét pl. étteremből hordom, ingyen elhozható a maradék, nem csodatápokkal etetem.
Orvos? 4 éves, soha nem volt semmi baja. Szívós, keverék kutya. Nem több 10 000 ft-os öleb. Ha orvost kellene hívni, akkor feltehetően nem lenn befizetve egy számla...
Egy vidéki kisvárosban lakok, kertes házban, és örülök, hogy van egy rendkívül okos, éber, keverék házőrző kutyám, aki rögtön jelez, ha baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!