Milyen kutya az Óriás Schnauzer?
Temperamentumos és értelmes kutya, józan, szeret tanulni, megbízható, és igen erősen ragaszkodik a családjához. Gazdájához határtalanul hűséges. Figyelmes, éber, eszes, erős, gyors, és nem ijedős. Nem kimondottan barátságos eb, ám nem is elhamarkodott természetű; általában eléggé óvatos, de a célját mindenáron eléri. Rendkívül kitartó. Nem ugat sokat.Az óriás schnauzer más kutyákkal és egyéb háziállatokkal való együtt tartása általában nem okoz sok gondot; szokás szerint persze itt is fontos az alapos, fiatalkori szocializáció. A gyerekekkel természeténél fogva kedvesen és türelmesen viselkedik. Az idegeneket nem kedveli, velük szemben többnyire óvatos és éber.
A fajta igazi munkakutya; kíválóan alkalmas egy kísérő-, sport-, munka-, és szolgálati kutya tevékenységeire. Jól teljesít a különféle kutyás sportokra, például az engedelmességi és ügyességi próbákra, illetve a vadászati gyakorlatokra. Utálja azonban az unalmas gyakorlást, és ilyen helyzetben igen csökönyösen viselkedhet.
Egyébként 80ezertől felfele számolj, ha egy egészséges, jó idegrendszerű kölyköt szeretnél.
Hát a szomszédomnak az van és kifejezetten nem szereti ha elhanyagolják, agresszívé válhat, és az övék szereti a csirkét is, amúgy játékos mert a szomszédnak van egy segédmunkása (minden napos) az szokott vele marhulni.
(Én a kaukázusi kutyák mellett voksolok, minden tekintetben kitűnő jószág! hűség, tisztelet, stb.. http://www.youtube.com/watch?v=gf2OpKHO-Xk a videó nem feltétlen jelenti azt hogy ez egy vérengző lenne.)
nekünk volt óriás schnauzer,azt tudom róla mondani,h nagyon nyugodt kutya,barátságos,házőrző....többbet nem igazán mert apoukám nevelte
azt tudom,h bolhátlanította meg mivel nagyon nőtt a szőre azt vágta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!