Nagyon melege van a kutyámnak, de a kölykök miatt nem lehet?
Miben nyilvánul meg az, hogy "melege van"?
Tedd kissé távolabb a kandallótól. Ha változatlanul erősen liheg, lehet kálcium hiánya is az anyakutyának. Illik ellés után az orvosnak megnézni az anyát.
Ha azt a bizonyos mondatot nem ereszted el, esküszöm egy szót sem szóltam volna, de ez a beszűkült látásmód kicsapta nálam a biztosítékot. Tudom ivartalaníttatni fogod a blökit, de azért pár dogot nem árt ha más szemszögből is megvizsgálunk.
1. Ivartalaníttatni vemhesen is lehet egy szukát. Amilyen a helyzet jelenleg Magyarországon, minden fölösleges és megakadályozható alom létrejöttéhez asszisztálni nagy felelőtlenség.
2. Azok akiknek te adtad a kutyáidat, hozhattak volna menhelyről is. Innentől kezdve azt szónokolni, hogy a menhelyi kutyák sorsa nem a te felelősséged nem kimondottan etikus.
3. Ha te vállalnál felelősséget értük, akkor az összes kutya nálad maradna életük végéig. Így csak hagytad, hogy megszülessenek. Ez nem felelősségvállalás.
Még valami! Bár nagyon sajnálom a menhelyi kutyákat, inkább családtól fogadnék örökbe kiskutyát, mint menhelyről. Egyszerűen azért, mert a menhelyi kutyák előélete ismeretlen (pláne, ha idősebb), bármikor egy mozdulatra bekattanhatnak, ami persze nem az ő hibájuk, de azért mégsem bíznék bennük. Anyósom fogadott be egy menhelyi 6 hónapos kutyust, aranyos, tüneményes stb. A nyáron megfésültem a bundáját, mert nagyon vedlett. Kezdte unni a dolgot, izgett-mozgott, de csak úgy enyhén. Megkértem a páromat, hogy fogja már meg a nyakörvét és simogassa a fejét, már csak 2-3 mozdulat van hátra a kefével és végzek. Ahogy a párom megfogta a nyakörvét (finoman, nem okozott neki fájdalmat) hirtelen bekattant és megtámadta, nem sok hiányzott, hogy meg ne harapja. Előtte én is a nyakörvét fogtam, semmi baj nem volt. Valószínű, hogy valami rossz élménye van azzal kapcsolatban, hogy megfogják a nyakörvét. Innentől nem tudok benne bízni. 3 kutyám van, nagytestűek, kicsi koruk óta nálunk vannak, soha nem volt ilyen gond velük.
Nem mindenki fogad örökbe menhelyről kutyát, be kellene már ezt is látni!
"Mi a francért kell kötözködni már megint, meg mindenhol?"
Láthatod, a "mindig, mindenhol" kötözködés ellenére sem változik semmi. Ezért.
"Láthatod, a "mindig, mindenhol" kötözködés ellenére sem változik semmi. Ezért."
Na akkor tök felesleges, nem?
Kedves Kötözködő: Az én almom annyiban volt "baleset", hogy ezt az almot jövőre szerettük volna megcsinálni, csak a kutyák egy évvel előbbre hozták. Az én kutyáim mindegyike champion, mindenféle betegségekre szűrtek. Egyébként a szuka második alma és tavasszal ivartalanítva lesz. Köszönöm érdeklődésed.
Ha kiveszem az aláírásom és én is névtelenül kötözködök, akkor jobb lesz?
Akateki:
Pont ugyan ez a helyzet nálunk is... Szűrtek, jövőre tervezett alom, tavasszal ivartalanítás :)
Akkor meg ne írd, hogy a nagyid hibája:))
De tényleg ne nyiss ablakot, a mami kibírja azt a kis meleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!