Kutyák életmódhoz?
Ahogy azt a kérdésben is olvashattátok nem vagyok egy kifejezetten aktív típus.
Szeretnék viszont egy olyan kiskutya-párt (gyerekkorom óta), amelyek az én igényeimhez igazodnak, vagyis a hozzám legjobban illő 2 kutyafajtát szeretném megtalálni.
Van egy/két dolog, viszont amit meg kéne említeni:
-fél órás gyalogló/esetleg/bringás séta
(közepes méretű kert + rengeteg játék)
-heti 1/2 szőrápolás
-max. 50 cm-es
(a 2 kutyát úgy képzeltem el, hogy az egyik nagyobb másik kisebb)
-ne legyen ráncos a pofikája
Első kutyás gazdi leszek fél év múlva, csak ezért kérdeztem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én még soha életemben nem láttam vagy hallottam olyan kutyáról, amelyik beérte volna napi fél órával...
Annyi idő a bemelegítésre kell (például ahhoz, hogy elengdejem pórázról, vagy full vágtába válthassunk, és innen indul az igazi séta, pedig az én kutyáim nem valami munkab.zik), nemhogy maga a séta legyen ennyi.
Szerintem is macska az ideális állatod, Kérdező. :)
Kedves válaszolók!
"Napi fél órás séta nem elég nekik"
Erről annyit, hogy a keresztanyámnak volt egy óüriás snauzere. Namármost ez a kutya nem volt egy kanapé-fekvő kutya. Ez ugrált állandóan, fel-alá rohangált egy b@zinagy energiabomba volt, ha nem vitte el a keresztanyám sétálni. A séta édeseim nem 8-10 órás folyamatos rohanásból, hanem épphogy 1 órás intenzív futásból állt. De a kutyának ez elég volt, utána elfeküdt a kanapén és lehetett dögönyözni.
Ez a kutya ilyen volt és nem ő az egyetlen, akinek ilyen volt az élete. Persze lehet kötözködni, hogy ez nem is igaz vagy ez állatkínmzás volt a séta miatt, ez csak egy kivétel volt.......
Alex 14 évet élt, boldogan, egészségesen és mindenki szerette.
Na most kérdezem én, egy ilyen kutyának ahogy láttátok ekkora volt a mozgásigénye, akkor egy 20-30 cm-es kutyának nem elég fél órás futó/gyalogló séta???????????
19:55
Egyet értek veled!
Pontosan ezt gondolom: nem elég.
Ne tudd meg, nálam milyen kutyák vágtáznak másfél-két órát szinte egyhuza,ban, és ez CSAK a futós része a sétának. Olyanok, hogy ki se néznéd belőlük, hogy futni tudnak egyáltalán.
Az más kérdés, hogy úgymond befogatni a kutya száját megteszi egy óra. De az pici mozgásigénynél a minimum, nem nagynál, ha érdekel a kutyád. Miért nehéz elfogadni, hogy ideális macskás lennél, és nem pedig kutyás? Kutya nem való passzív környezetbe. Fél óra nem váltja meg a lelki világát. 23 órán és 30 percen át meg mit csinál?
Természetesen nem a jack russelre gondoltam.
És Alex boldog életet élt és nem hiszem hogy a mozgás számára nem lett volna elég, mert akkor nem feküdött volna állandóan a kanapén a séta után.
Egyébként meg egyáltalán nem szeretem a macskákat és tudtam, hogy bele fogtok kötni a megjegyzésembe.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!