Mit tegyek ha a kutyám féreghajtót kapott és ki is kakilta a férget?
A kutyusom kikakilt férgeket féreghajtó hatására. Lehet buta kérdés de aludhat akkor ugyanúgy velem? Vagy ilyenkor inkább hagyjam lent a földön ameddig nem kakil már férgeket? köszönöm előre is!
25/ L
Éjszaka nem fog döglött férgeket kakálni. Ha eddig veled aludt, akkor már olyan mindegy!:))
Amit viszont biztosan tenni kell: A kakát szedd össze, zacskózd be és úgy dobd ki. Két hét múlva pedig újabb féreghajtás kell, mert a mostani csak a kifejlett férgeket pusztította el, a lárva és pete állapotúakat nem. Ezeknek két hét kell a kifejlődéshez. Viszont akkor újra kell, mielőtt azok is petéket raknak.
Minden orvos tisztában van vele, hogy ha féreghajtót ad a kutyának, akkor a férgek megdöglenek és a kutya végbelén át távoznak. Erről nem kell felvilágosítani őket.
Hogy miért kell két hetente ismételni, nem azt hiszemre, azt is leírtam.
Minden kiskutyában van valamennyi féreg, azért kapják a gyógyszert. Ez elkerülhetetlen, ha csak az anyukájuk bármikor is kitette a lábát a kertből és találkozott más kutyákkal. Ahhoz, hogy ember is elkapja, két eset lehetséges:
1. Bekapja a féreglárvát, esetleg megeszi a férget tartalmazó kutyakakát. Ez kutyáknál ugye előfordul, embernél meglehetős ritkán.
2. Féregpetékkel fertőzött bolha csípi meg. Ez már esetleg előfordulhat, ha egy nem megfelelően tartott kutya közelében él. Kötve hiszem, hogy egy ágyban alvó tacsibébi bolhás lenne.
A kölyökkutyák azért férgesek, mert az anyjuk tejmirigyeiben szeretnek a féreglárvák meglapulni. Ezeket szinte lehetetlen kiirtani. A szoptatáskor pedig átkerülnek a kölykök szervezetébe és ott növekedni kezdenek. Mivel az ember kutyatejet sem szokott szopni, ilyen módon sem kaphatja el.
Minden egyéb esetben a bélféreg nem mászik ki a kutyából, hogy orvul éjjel a gazdiba másszon át. Ilyen a horrorfilmekben szokott csak lenni. A való világban a bélféreg onnan kapta a nevét, hogy a belekben élősködik és onnan csak akkor távozik, ha elpusztul. Az elpusztítás módja pedig a megfelelő gyógyszeres kezelés.
Nagyon köszönöm a választ. Ma délelőtt voltam vele dokinál, 8 hetes pici tacsi. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan kihozza belőle. Pár napja hoztuk el, de csak sajnos most tudtam elvinni orvoshoz. Egyáltalán nem bolhás. :)
Lehet másoknak természetes dolog, de én megrémültem és már hülyeségeket képzeltem magamnak!
Tényleg köszönöm a választ. Teljesen megnyugodtam :)
Tényleg örök hálám! Tényleg beképzeltem, hogy elkaphatom, de csak azért mert wc papírral szedtem fel (többször összehajtva). utána alaposan kezet mostam. De még akkor is, rám jött a pánik és szegény kutyuhoz nem mertem hozzá nyúlni... Kicsit felfújtam akkor a dolgot :)
Tényleg köszönöm!! :)
OFF:bolhacsípéssel nem lehet megfertőződni, hacsak nem az ember csípi meg a bolhát,
ON:
fertőzött föld, vagy széklet lenyelése vagy fertőzött földdel, széklettel, vagy állattal való érintkezés okozhat megbetegedést...!
tehát féreghajtás előtt, közben nem ajánlatos a kiskutyával együtt aludni!!! és gyakori kézmosás szükséges a fertőzés elkerüléséhez
Kapcsold vissza az offot:
"A kutyabolha és a macskabolha az emberen is képes vért szívni, és ezáltal különböző fertőző betegségeket terjesztenek. Nyáluk allergiás reakciót válthat ki. A kutya- és a macskabolha köztesgazdája egyes galandférgeknek, melyek az embert is veszélyeztethetik. Terjeszti továbbá a „macskakarmolásos betegség” kórokozóját."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!