Mit csináljak ha mindig kibújik?
Van egy 7 hónapos kutyusom, és még nem nagyon merem elengedni. De amikor pórázon viszem, akkor pedig kibújik a nyakörvből, azt se csók, se pá elfut vagy 5 utcával odébb. Próbáltam a hámot is, de az sem okoz neki gondot. Se a nyakörv, se a hám nincs lazán, csak kisebb a feje mint amilyen vastag a nyaka.:P Már hallottam a fojtónyakörvről, de az nem hangzik túl jól. :/
A válaszokat előre is köszi!
A fojtónyakörv nem arra való, hogy kínozd vele a kutyát, hanem többek közt pont ilyen esetekre, de valóban, ha rosszul használják, fojtogathatja a kutyát. Egy hurkot képzelj el, akár láncból, akár más, barátságosabb anyagból. Ha a kutya szépen jön láb mellett, a hurok lazán fityeg a nyaka körül, egyáltalán nem szorítja. Ha viszont húzni kezd és/vagy megpróbál kibújni, a hurok ráfeszül, ami viszont kellemetlen már neki.
Esetleg próbáld meg azt, hogy tedd rá a szokásos nyakörvét, és mellé pluszban még egy fojtónyakörvet is, ugyanarra a karabinerre csatolva. Így a kisebb rosszalkodásait tudod korrigálni a sima nyakörvvel, a fojtó pedig megakadályozza, hogy megszökjön, mert ha a nyakörvből ki is bújik, a hurok még ott van. A nagyobb, erőteljesebb, szökős kutyákat én mindig így sétáltatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!