Honnan veszem észre hogy vemhes a kutyám?
Van két gyönyörű szép tk-s Kaukázusi Juhász kutyám!
Nem rég pároztattuk őket..a szuka a pároztatást követően most van a 29. napjába! Az lenne kérdésem, hogy a 30. naptól kezdve mik a legészrevehetőbb jelek a vemhességre ha összejött a dolog? Felszeretnék készülni,hogy minden simán mennyen !! :)
Én írtam, hogy mit fogsz ezért kapni.
De egyébként én is úgy gondolom, hogy a szaporító az aki csak pénzért odafigyelés nélkül "gyártja" a kutyákat.
Csak azért írtam, hogy mit fogsz ezért kapni, mert találkoztam itt már hasonló kérdéssel, és ott szegény kérdezőt elhordták mindennek.
Persze értem én !:)
Nah épp azért írtam,hogy attól mert valaki pl Aranykoszorús tenyésztő nem jelenti azt,hogy ott lehet a tuti kutyát megvenni! Csak azért egy tenyésztőnél több rá az esély..de itt Magyarországon van pár olyan ember aki tenyésztő,pedig sorra jönnek tőle az olyan egyedek amik meg se felelnek a fajta leírásának! De ezt már csak azok értik akik ismerik a fajtát és kitartanak az eredeti kaukázusi juhász méreténél,külleménél,és a jó vérmérsékleténél!
A szuka viselkedéséből már néhány nap múlva lehet következtetni.
Első jel, hogy a párzást követően 1-2 nap múlva hirtelen abbamarad a tüzelés. Nem úgy fokozatosan, mint normál esetben, hogy fokozatosan múlik el, hanem hirtelen. Persze ezt egy ilyen szőrös kutynál nem mindig lehet észrevenni.
Utána a szuka nyugodtabb, lassúbb lesz. Előfordul, hogy az étvágya is csökken az első félidőben. (Talán ők is émelyegnek, mint az emberek)
Félidőben ultrahanggal már lehet látni a gerincüket meg a szívdobogásukat. Félidő után egy héttel kb. erősen nőni kezd a hasa és hamarosan kézzel is érezni lehet, ahogy rugdosnak a kicsik.
Csak egy tanács: ne ismerősök között osztogasd el, mert mikor még nem konkrét, akkor mindenki nagy lelkesen jelentkezik gazdának, aztán ha ott állnak, hogy vihető a kutya, az egyik fele lazán visszamondja, a másik fele meg pár hónap múlva bánja meg. Inkább hirdesd meg, hogy tényleg olyan gazdikhoz kerüljenek a kicsik, akik ilyen fajtát szeretnének.
Akkor úgy írom,hogy bizalmas barátok! :)
De mivel eddig 4 van ,biztos,hogy hirdetve is meglesz,mert ha minden jól megy 4nél jóval több kölykökre lehet számítani! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!