Mennyibe jön ki egy kölyök nagytestű kutya ellátása az első évre?
német juhász, és a kötelező oltásokat is belekalkulálhatjátok, (röntgene csak 1,5 éves korában lesz,azt nem kell hozzászámolni), és Friskies vagy Pedigree szárazat kap és főzök neki hetente húst (125 ft)rizzses, ami 300 Ft, de 4-5 napig eleszi -majd-. Többi nap konzervet kap(300 Ft)
Valaki, aki tapasztalt, mondana egy kb árat így? Köszi :)
Hiába veszed meg a húst, az még önmagában nagyon karcsú!
azért kell a táp, mert abban minden benne van. és ha már minden benne van és fizetsz érte nem árt ha a hús aránya is minél magasabb!
Kedves 13:46-os!
"Számoljunk Acana táppal" - ezt tőled idézem, és azzal is számoltam, használva az Acana Puppy adagolási útmutatóját amikor a németjuhásznak úgy uszkve kiszámoltam a napi tápigényét. Most meg már Royal Canin?
Gondoltam, hogy nem krumplifőzelékkel kevered a tápot. :-))) Csak tudod egy kezdő kutyás számára elég megtévesztően hathat - és hatott is, mert felkiáltott, hogy hű, akkor tényleg megéri prémiummal etetni - ez a 2 zsák/év emlegetése. Az is csak utólag derült ki, hogy jóval kisebb a kutyusod, mint a németjuhász. A kölyök etetésénél ELSŐSORBAN a felnőttkori méret a mérvadó az adagolásban, így 10 kiló különbség az etetésben jelentős különbséget ad ki abban, hogy meddig elég egy zsák.
A kérdező (kezdő kutyás!) arra volt kiváncsi, hogy mire számítson a költségeket illetően. Nyilván jót akartál, de tényleg kicsit félreértelmezhetőre sikerült. Ne legyél már ilyen morc! Legalább mi kutyások tartsunk össze... :)
14:00 hsz miért lett lehúzva? Milyen kivetnivalót találtok benne?
A hússal kiegészített tápon semmit nem lehet spórolni, hiszen az az adagon nem változtat. Mivel a hús nem tartalmaz elegendő, kielégítő mennyiségű hasznos anyagot a kutyának. Az, amit tartalmaz, laikusként nem behatárolható, így mi alapján lehet a táp mennyiségét csökkenteni?
A konzervek pedig 80% vizet tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy nedvesíteni jók a tápot. De miért is rontsuk el a drága prémium tápokat. Még a tiszta víz is jobb, mint azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!