Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell etetni egy 7-8...

Hogy kell etetni egy 7-8 hetes yorki kölyköt?

Figyelt kérdés

1 nap ugynazt a kaját kapja 3-szor, v váltogassam az ételt, vagy csak minden másnap kapjon más kaját????

És mindenféle tápanyagot kapjon? szal pl.: hányszor lehet neki adni zöldséget, tápot kapjon többet v konzervet...?

Segítsetek létszi egy példa "kajarendet" felállítani, mert még csak kezdő kutyatulajdonos vagyok,és nagyon kellene 1 kis segítség... Előre is köszönöm!!!

2008. márc. 18. 20:43
 1/4 anonim válasza:
100%
Szia! Nekem van egy négyéves yorkim... Én is 8 hetes hoztam el a tenyésztőtől... És csak tápot adtam neki... És azóta is azt... van a royal canin táp ezt ajánlom ebből van külön yorkshireknek kifejlesztett de ez drágább egy picit... A másik royal canin pedig egy általánosított minden kutyának ez gyengébb minőségű de olcsóbb... A másik gyártó amit ajánlok az Eukanuba ez is jó tápot gyárt... Ám van néhány dolog amit tudni kell...Először az etetés: A táp minden ásványi anyagot tartalmaz amire a kutyának szüksége van. Kivéve a víz... Neked kell eldöntened, hogy szeretnéd etetni... Nekem például ki van téve állandóan a kajája... De vannak ismerőseim akik reggel 8-kor délbe és estére kiteszik egy negyedórára a tálat és annyit egyen, hogy kibírja szerintem az első barátságosabb... Házikosztot egyáltalán nem, egy a krumplit nem tudja megemészteni ez csak problémákat eredményez a másik pedig lehet nem lesz hajlandó megenni a tápot. Van egy másik probléma az engedékenység... Ez azon nyílvánul meg mivel hihetetlen inteligens a kutya ezért ha nem engeded fel tegyük fel a kanapéra akkor addig nem fog felmenni de amint felengeded onnantól nem tudod leszokatni. Úgyanígy van az asztalnál evéssel amint adsz neki egy villányit utánna ott fog kuncsorogni és vonyítani ugatni ez kellemetlen ha vendégek vannak... Nah visszatérve a lényegre a kutya szempontjából az a legjobb ha tápot kap ennek az ízesítését marha, csirke , bárány szabadon változtathatod ... Hosszú távon előnyösebbnek tartom a száraz tápot... 8 hetes korban még kaphat egy kis tejet de ne állandóan az legyen előtte... Remélem tudtam segíteni ha lenne még kérdésed kevinmitnick17@gmail.com
2008. márc. 18. 22:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:) Ezzel azthiszem mindenre válaszoltál amit tudni szerettem volna... Úgyhogy mégegyszer köszönöm!!!
2008. márc. 19. 06:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

én azt hallottam hogy tejet csak vízzel hígítva kaphat a kutya. a tehéntej okozhat hasmenést.

és az szerintem tuti nem jó ha egy kölyök kutya előtt állandóan ott van a kaja, mert némelyik hajlamos annyit zabálni hogy a végén kihánnya, és utána esetleg a finnyásabb már nem eszi meg az az ételet, de nem is eza fő probléma vele hanem hogy nem egészséges ha megterheli a gyomrát. és egy pici kutya biztos nem tudja mi az elég! meg némelyik felnőtt sem, és könnyen elhízhat, ami szintén nem egészséges.

én felnőtt kutyámnak is napjában egyszer adok enni, igaz ő németjuhász, és nagyon jól van.

a tápokon egyébként le van írva a napi adag

viszont fontos hogy MINDIG legyen a kutya előtt víz, cserélve, naponta 2-3szor, főleg nyáron nagyon fontos!!

egyébként kutyaeledeles boltban szivesen adnak felvilágosítást, feltéve ha megfelelő ember dolgozik ott!

vagy kérdezd meg az egyik oltás alkalmával az állatorvost!

és szerintem néha egy kis házikoszttól sem lesz semmi baja, mert mi volt akkor amikor még nem volt kutyatáp? akkor is voltak kutyák is meg kutyatenyésztők is.

2008. márc. 19. 21:35
 4/4 anonim ***** válasza:
97%

én is hallottam hogy a krumplit nem tudja megemészteni a kutya, de például ha hasmenése van valamiért, akkor az állatorvos szokta javasolni.

ha esetleg megbetegszik, hány vagy hasmenése van muszáj neki házi kosztot adni, mással nem tudod diétáztatni.

Hasmenéskor: például rizst, krumplit, parízert, szoktak javasolni.

ha bármi kérdésed van tedd fel majd figyelek és megpróbálok segíteni.

2008. márc. 19. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!