Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék vásárolni egy extra...

Krumplipogacsa kérdése:

Szeretnék vásárolni egy extra mini kislány Yorkshire terriert. Valaki tud ajánlani egy tenyésztőt? Nem akarom hogy átverjenek mert már van egy yorkim igaz azt normál méretűnek vettem de annak ellenére sokkal nagyobb lett mint egy normál méretű.

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 19:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, hogy melyik kennel? Vagy írd meg pü.-ben, tényleg érdekel.
2011. nov. 2. 20:11
 12/21 A kérdező kommentje:
Akkor nem úgy fogalmazok hogy negatív válaszok, hanem lebeszélő meg,hogy nincs olyan hogy extra mini meg hasonló....én egy kisebb termetű yorkit szeretnék.
2011. nov. 2. 20:22
 13/21 Akiteki ***** válasza:
100%

Ha azt mondod, hogy szeretnél egy olyan yorkit, ami pont jó méret, nem 1,5, de nem is 6 kilós, akkor biztosan fogsz kapni hasznos válaszokat is.

Az extraminitől már mindenkinek kivan a törpje.

2011. nov. 2. 20:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
keress egy normális kennel pl a belinkelt cikk írójának nagyon jó kennele van, ő biztosan tud neked adni egy max 2-3 kg os normál méretű kutyát... de csak azért, hogy vegyél egy pici yorkiet megvenni egy beteges, légcsőszűkületes roncs kutyát... hát nem tudom..
2011. nov. 2. 20:37
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

nagyon remélem, hogy nem azért kell mini kislány yorkie, hogy pároztathasd a 6 kilós kutyáddal.

előre szólok, hogy minimum orvosi komplikácó lesz a vége, de hogy a kölykök defektesek lesznek, az anya pedig belehalhat, arra is jó esélyt látok.

(de ne legyen jó a megérzésem.)

Az én egyik kutyám is 6 kilós, keverék, az én szememben ő már iszonyú picinek számít.

Mi bajod a 6 kilós kutyáddal???

És mi értelme kisebbet hozni a házhoz?

Bocsi, de én neked SEMMILYEN állatot nem adnék.

2011. nov. 2. 21:26
 16/21 A kérdező kommentje:
eszembe se jutott akkora hülyeség hogy pároztassam őket, nem úgy mint neked. nem tovább tenyésztés céljából szeretném a kutyit. a 6kg-os yorkimmal semmi bajom csak nem ekkorára számítottam amúgy már 4 éve van nálam és mindent megkap, a szemünk fénye.imádom.
2011. nov. 2. 21:37
 17/21 anonim ***** válasza:
17%
Miért kell ilyen rosszindulatunak lenni?
2011. nov. 3. 06:45
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem azért beszéllek le, mert ilyen nincs,hanem mert bődület,hogy mennyire semmire sem jók. Unokatesómnak van egy ilyen miniizéje. kb 3-4 hetente törik el valamije. Egyszer annyi volt,hogy leugrott a kissámliról,és min2 első lába eltört. Semmire sem jók.
2011. nov. 3. 09:17
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én már látom a helyzetet. A kérdező nem egy másfél kilós pöttömöt akar. Csak egy 6 kilós kutyához képest a standard méret aprónak tűnik.

Szerintem regisztrálj föl ide, és tudnak ajánlani nagyon jó, megbízható tenyésztőket.

[link]

Illetve sok tenyésztőnél vannak növendékek is, akik 6-8-10 hónaposak. Rajtuk már biztosan látod, hogy mekkorák lesznek.

2011. nov. 3. 10:26
 20/21 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező!

Olyan kutyust keress, aki minimum 2,5 kg. Számos rendellenesség léphet fel ennél kisebb kutyáknál. Izületi problémák, idegi rendellenességek, légcsőszűkület. Ezen kívül ott az emberi természet. Gondolom Te is kutyaként szeretnéd nevelni kedvencedet, és nem élő plüssállatként. Én még a 4 kg-os yorkimra is "ezer szemmel" figyelek sétáltatásnál, pedig Ő jól szocializált, és jól kommunikáló kutyus. Hálát adok az égnek, hogy nem lett kisebb. Az emberek ösztönösen kikapkodják a kicsit is kényelmetlen helyzetekből a csöpségeket, és így nem tanulja meg hogyan kell feloldani, megoldani az egyes helyzeteket, és mindig a gazdihoz rohan. Visszahúzódó, rendkívül félénk lesz, és/vagy (várhatóan félelméből kifolyólag) ugatós. Szóval nagyon nehéz! Rendkívül sérülékenyek így is, úgy is. Felelős tenyésztő nem törekszik arra, hogy ilyen "mini" súlyú kutyusok szülessenek, bár előfordul. Az egészséget tartják szem elött. Ha a fajtánál szeretnél maradni CSAK tenyésztőtől vegyél! ( [link]

A 6 kg-os yorkival kapcsolatban. Nem is olyan régen a yorkshire terrier átlag súlya 5 kg volt! Személyszerint engem felháborít a MEOE hozzáállása, hogy 3,2 kg-ban maximalizálták a fajtát, ezzel támogatva a miniatürizálási trendet. Inkább egy 6 kg-os, egészséges idegrendszerű kutyus (akivel még agility-zni is lehet :) ), mint egy akár 3 kg alatti.

2011. nov. 22. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!