Szeretnék vásárolni egy extra mini kislány Yorkshire terriert. Valaki tud ajánlani egy tenyésztőt? Nem akarom hogy átverjenek mert már van egy yorkim igaz azt normál méretűnek vettem de annak ellenére sokkal nagyobb lett mint egy normál méretű.
Ha azt mondod, hogy szeretnél egy olyan yorkit, ami pont jó méret, nem 1,5, de nem is 6 kilós, akkor biztosan fogsz kapni hasznos válaszokat is.
Az extraminitől már mindenkinek kivan a törpje.
nagyon remélem, hogy nem azért kell mini kislány yorkie, hogy pároztathasd a 6 kilós kutyáddal.
előre szólok, hogy minimum orvosi komplikácó lesz a vége, de hogy a kölykök defektesek lesznek, az anya pedig belehalhat, arra is jó esélyt látok.
(de ne legyen jó a megérzésem.)
Az én egyik kutyám is 6 kilós, keverék, az én szememben ő már iszonyú picinek számít.
Mi bajod a 6 kilós kutyáddal???
És mi értelme kisebbet hozni a házhoz?
Bocsi, de én neked SEMMILYEN állatot nem adnék.
Én már látom a helyzetet. A kérdező nem egy másfél kilós pöttömöt akar. Csak egy 6 kilós kutyához képest a standard méret aprónak tűnik.
Szerintem regisztrálj föl ide, és tudnak ajánlani nagyon jó, megbízható tenyésztőket.
Illetve sok tenyésztőnél vannak növendékek is, akik 6-8-10 hónaposak. Rajtuk már biztosan látod, hogy mekkorák lesznek.
Kedves Kérdező!
Olyan kutyust keress, aki minimum 2,5 kg. Számos rendellenesség léphet fel ennél kisebb kutyáknál. Izületi problémák, idegi rendellenességek, légcsőszűkület. Ezen kívül ott az emberi természet. Gondolom Te is kutyaként szeretnéd nevelni kedvencedet, és nem élő plüssállatként. Én még a 4 kg-os yorkimra is "ezer szemmel" figyelek sétáltatásnál, pedig Ő jól szocializált, és jól kommunikáló kutyus. Hálát adok az égnek, hogy nem lett kisebb. Az emberek ösztönösen kikapkodják a kicsit is kényelmetlen helyzetekből a csöpségeket, és így nem tanulja meg hogyan kell feloldani, megoldani az egyes helyzeteket, és mindig a gazdihoz rohan. Visszahúzódó, rendkívül félénk lesz, és/vagy (várhatóan félelméből kifolyólag) ugatós. Szóval nagyon nehéz! Rendkívül sérülékenyek így is, úgy is. Felelős tenyésztő nem törekszik arra, hogy ilyen "mini" súlyú kutyusok szülessenek, bár előfordul. Az egészséget tartják szem elött. Ha a fajtánál szeretnél maradni CSAK tenyésztőtől vegyél! ( [link]
A 6 kg-os yorkival kapcsolatban. Nem is olyan régen a yorkshire terrier átlag súlya 5 kg volt! Személyszerint engem felháborít a MEOE hozzáállása, hogy 3,2 kg-ban maximalizálták a fajtát, ezzel támogatva a miniatürizálási trendet. Inkább egy 6 kg-os, egészséges idegrendszerű kutyus (akivel még agility-zni is lehet :) ), mint egy akár 3 kg alatti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!