Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek elengedhetem így?

Szerintetek elengedhetem így?

Figyelt kérdés

Van egy 10 éves kutyám. Tavaly januárban került hozzám. Az előző gazdája kennelben tartotta, és sétálni sem nagyon vitte. Mióta nálam van tisztázódott a falkasorrend, nem szökdösős, kiegyensúlyozott kutya. Alap parancsokat tudja, teljesen elégedett vagyok vele. Emberekkel, és kutyákkal jól kijön.

Amikor viszem sétálni, és elengedem, mindig megijedek, hogy ha 30 méternél távolabb kerül tőlem, és mindig visszahívom. Ő jön is nincs ezzel gond. Az unokatestvérem azt mondta, hogy ne én figyeljek állandóan a kutyára, hanem kényszerítsem rá, hogy ő vigyázzon, nehogy elveszítsen. Szerintetek kipróbálhatom ezt?

A másik: Normális, hogy szuka, és jelölget?

Mivel tíz éves, már kockázatos volna ivartalanítani.

2011. okt. 30. 06:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Próbáld ki csak úgy h ott ne legyen senki. (autó, ember)

"A másik: Normális, hogy szuka, és jelölget?"

Persze h normális az enyém is szokta és ő is szuka.

2011. okt. 30. 07:27
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Az én szuka kutyám is jelölget, mióta ivarérett. 5 éves lesz, 2 évesen lett ivartalanítva, de ugyanúgy megemeli egy picit a lábát ha sétánál pisil. Illetve ez nem is pisilés, csak pár cseppet otthagy, gondolom ez olyan "névjegy" náluk:)

Szóval egy cseppet se aggódj, tök normális.

A másik dolog. Bízz a kutyádban, és akkor semmi baj nem lehet. Az én kutyám kb. 3 hónapos kora óta szinte soha nincs pórázon a séták alatt.

Biztos vagyok benne, hogy a tiéd is figyel rád, és ha észre veszi, hogy távolabb kerülsz tőle, akkor menni fog utánad. Ilyenkor adj neki valami finom jutalom falatot.

2011. okt. 30. 08:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan engedd el, és próbáld minél messzebbről behívni, és persze nagyon dicsérd meg utána.

Néha csinálj a séta közben hirtelen irányváltásokat, hogy rákényszerüljön, hogy figyeljen rád.

Ha nagyon messze kalandozik, hasalj le vagy mássz fel egy fára. Rosszul látnak eléggé, és ha hirtelen elveszít szem elől és azt hiszi, elvesztél, akkor később jó eséllyel fog figyelni rád. Anyukám labradorja egy életre megtanulta, hogy ne mászkáljon el messze. (Mondjuk ez az én mostani kutyámnál nem jött be, mert mikor felmásztam a fára, visszarohant, a szagnyomomon odaszaladt a fához és felmászott utánam...)

2011. okt. 30. 09:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Mind hasznosakat írtatok :) Köszönöm!
2011. okt. 30. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!