Svájci fehér juhászt be lehet tanítani őrző-védő munkára?
Figyelt kérdés
És van olyan jó, mint a német juhász? És használható, vagy kissé nyugodtabb?2009. máj. 5. 07:39
1/9 anonim válasza:
Tudtommal a svájci fehér juhász a németjuhász almokban született fehér egyedekből létrehozott külön fajta. Azonban még is csak németjuhász. Tehát ugyan azokkal a tulajdonságokkal bír: okos, ügyes, tanulékony, rengeteg foglalkozásra és munkára van szüksége. Ezeket a kutyákat tanítani sem kell, vele született ösztönök az őrzés, védés.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2009. máj. 5. 08:54
3/9 anonim válasza:
Minden kutya betanítható bármilyen feladatra!
4/9 A kérdező kommentje:
A labrador is őrző-védésre? Nem hinném, akkor őt nagyon elrontották :(
2009. máj. 5. 09:30
5/9 anonim válasza:
Igen a labradorral is lehet csibészelni,csak ő nem fog megvédeni amikor a sötét utcán rádtámadnak, vagy legalábbis elég kevés az esélye, és nem fogják tömegoszlató kutyának alkalmazni. Azon kívül jó szórakozás neki, játékosan elhúzogatni. Igen a fehér juhásszal is lehet, bár én azt olvastam róla, hogy a német juhásznál szelídebb, és ahogy ránézek, nekem is ez jön le, szóval lehet, hogy nem lesz olyan kemény, de szórakozásnak jó.
6/9 anonim válasza:
Hű, de haszontalan választ adtam!
Akkor is ez az igazság: bármilyen kutya bármire...!
Nem az volt a kérdés, hogy mennyi értelme van!
Egy palota pincsit is meg lehet tanítani arra, hogy meg akarjon védeni! Az más kérdés, hogy mennyire hatékony védelem lenne.
Húzzátok le ezt is!
7/9 anonim válasza:
Én inkább azt mondanám, hogy bármire meg lehet tanítani, de azért sok kutya nem fogja érteni, hogy meg kell védeni, és ráfog a csibészkarra, de ha ájszaka megtámadnak akkor is játéknak veszi, mert nincs neki olyan hajlama (pl a labrador vagy ilyen kutyák.)
9/9 anonim válasza:
A fajtákon belül nem mindegyik egyed alkalmas munkára! Őrző-védőzésre azok jók amelyekben erős a védő ösztön és bátrak. Azt tudom, ajánlani, hogy munka vérvonalú kutyát vegyél, ne pedig show(küllem) kutyát! Nekem egy spánielem van és vittem is őrző-védő foglalkozásra és ügyes volt. De ismerek olyan Német juhászt is aki nem alkalmas munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!