Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kiskutyám valószínűleg...

A kiskutyám valószínűleg parvoval fertőződött. Meggyógyulhat?

Figyelt kérdés

Nemrég hoztuk, és mint kiderült nem kapott ez ellen oltást.2 naig hányt, nem is gondoltuk, hogy valami súlyosabb dologról lenne szó, hiszen a széklete nem volt véres, és hasmenése sem volt. Viszont nagyon kedvtelen, és nem is eszik, csak vizet iszik. Az orvost azonnal kihívtuk, adott neki 4 injekciót meg gyógyszert, mivel megállapította, h parvo vírussal fertőződött. Volt már valaki hasonló szituációban? Meggyógyulhat még? (amúgy a kutyusom fél éves, de elég nagytestű). Menyi idő alatt jön rendbe? Légyszi valaki mondjon valamit!

Egy elkeseredett gazdi.

2011. okt. 21. 15:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
15:27 nagyon megnyugtattál. Semmi esély nincs arra ugyanis, hogy másik orvost válasszanak a szüleim, mert van egy megszokott doki és ahhoz ragaszkodnak. Nem értem miért. Én meg csak végignézhetem, ahogy megölik a kiskutyámat. :( Utálom a felnőtteket.
2011. okt. 21. 15:33
 12/18 anonim ***** válasza:
Állatpatikákban lehet kapni olyan porokat, amit vízbe kell keverni és megitatni a kutyával. Rengeteg ásványi anyag és egyéb dolog van benne, a hatása az infúzióhoz hasonló. Ha tudsz, vegyél és itasd vele. Erőltesd az ivást, most nagyon sok folyadékra van szüksége. Ha nem akar, akkor fecskendővel nyomd a szájába, egészen hátulra a nyelvgyökre, hogy kénytelen legyen lenyelni. Van kezelési lapja? Nézd meg, hogy kapott-e Dedalont vagy valami más gyógyszert hányás-csillapításra. Remélem igen, mert jó lenne, ha benne maradna. Esetleg sima patikában is vehetsz szőlő-cukrot. Vízben elkeverve szintén megitatni vele.
2011. okt. 21. 15:44
 13/18 anonim ***** válasza:

15.27-es vagyok

Nálunk csak 1 állatdoki volt, mert falun lakunk, ha érti a dolgát akkor nem lesz baj.

A tápszer amit kapott ilyen fehér por szerű, édes, úgyhogy itta a vízzel, tényleg lehet kapni állatpatikában is, talán olyat kéne szerezni. Egyébként sok víz, melegen tartani, feküdnie kell. Mi nem kaptunk infúziót és mégis megmaradt a pici, ráadásul 4 hós se volt.

Szurkolok nektek nagyon!

2011. okt. 21. 15:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is az infúziót látom megoldásként. Menhelyen vagyok önkéntes, és érkezett hozzánk pár hete 6db 2-3 hetes kölyök (akiknek még igenis az anyjuk mellett a helye!!! :(:( )Abból kb 3an elkapták a a parvót, egy elpusztult, de a többiek már meggyógyultak és boldogan szaladgálnak. Esetleg, ha nem tudod megbeszélni, hogy másik dokit válasszatok próbáld megbeszélni azt a szüleiddel, hogy ragaszkodjatok az infúzióhoz, ha tényleg semmi más nem használ!! Veszélyes ez az emberek számára is, mert ez a vírus a kisgyerekeket is veszélyeztetheti... ajj, remélem minden rendbe jön a picikével!! Nagyon szorítok!
2011. okt. 21. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Így látatlanban nem tudunk biztonságos tanácsot adni.

A parvo egyáltalán nem ellenálló vírus, de ha fiatal és védtelen a szervezet, napokon belül halálhoz vezethet.

Ami jó hír, hogy a Te kutyád már fél éves, tehát már elég edzett a szervezete.

Ha a szüleid nem mennek bele az infúziózásba és rendes kezelésbe, itass vele rengeteg vizet - ahogy előttem is írták!

Milyen gyógyszert kapott?

Synbiotic van kékkel a hátuljára írva, és barna kis korong a tabletta?

Mert én úgy tudom, az csak az emésztését próbálja helyre tenni, semmi mást nem csinál.

Hát elég nagy lutri, de ha nincs hasmenése, nem kell aggódnod.

Abban a pillanatban viszont, hogy megy a hasa, rohanjatok vele az ügyeletre, mert napokon fog múlni az élete.

Az én pénteki napon, kb. 4 hónaposan talált kiskutyámnak semmi baja nem volt, szombaton láttam, hogy valami nem okés, levittem a dokihoz, adott szurit, meg ezt a hülye Synbioticot, azt mondta, semmi gáz, csak egy kis vírus.

Ha továbbra is hány, hozzam vissza.

Továbbra is hányt és ment a hasa is. Másnap reggel vissza.

Addigra rosszabb lett az állapota, éreztem, hogy valami nem okés.

Megint szuri - amiért nem kért pénzt, és mondta, hogy ha nem javul, hétfőn is jöjjek.

Megkérdeztem, hogy ugye semmi komoly???

Neeem, nem, semmi, csak egy kis vírus.

Tök vidáman vittem haza Pannikát, hogy jól van Pannus, 2 nap és tuti lesz minden, biztos csak én aggódtam túl a dolgot...

(Nyilván a doki már tudta, miről van szó, csak nekem nem akarta mondani...)

Aznap délután Panni meghalt.

Senkinek nem kívánom, hogy az a látvány fogadja hazaértekor...

2 nap alatt vitte el a parvo.

a parvonak van ilyen gyors lefolyású, agresszív változata, és lassabb is.

Nagyon szorítok a kutyusodért, ha látod, hogy holnapra sem javul az állapota, mindenképpen vidd be ügyeletre, akárhova, de orvosi ellátást kell kapnia.

nem éri meg kísérletezni, mert lehet, hogy a tudtotokon kívül az életével játszotok.

Nem megijeszteni akarlak, csak figyeld nagyon a kutyusodat, hogy időben észrevedd, ha gyanúsan nem javul az állapota, és ne járj úgy, mint én.

A legjobbakat, szorítok Értetek!

2011. okt. 21. 17:06
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Hogy van a kutyus? Van javulás?

2011. okt. 28. 11:30
 17/18 A kérdező kommentje:
Meggyógyuuuult. :))))))))))))) Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
2011. nov. 3. 20:41
 18/18 anonim ***** válasza:

Hú ez nagyon jó hír!!

Örülök. Sok boldog percet kívánok nektek a kutyussal. :)

2011. nov. 9. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!