Megvedene-e a leonbergi?
Szeretnek egy kutyat vasarolni tenyesztotol.14/f vagyok es ezek a kutyak jottek szamitasba: nemetjuhasz,leonbergi,akita inu...
Az akitarol mar 90%-ban lemondtam, de a nemetjuhasz es leo kozott nem tudok donteni.
Volt apumnak egy nemetjuhasza,iden doglott meg sajnos,mert nagyon szerettem.Apuum volt a falkavezer,de nekem is nagyon jol szotfogadott(kivaltkepp ha apum nem volt ott,akkor ugy viselkedett,mintha en lennek a gazdaja).Mindig kovetett.Nem kellett hivjam soha pl a mezon ha setaltattam ) Emellett meg is vedett.Egyszer este setaltattam es jottek valakik es kertek a telefonom(biztos hogy ellopjak) es en nem adtam,erre az egyik felemelte a kezet.Abban a pillanatban a kutya raugrott az egyik fiura(a nyaka fele) es en egyet orditottam majd lerantottam a kutyust rola kb 1 mp en belul,mert nagyon megijedtem.A fiuk elfuttak es azota sem lattam oket,a kutyust meg megdicsertem.
Most is egy ilyen jellemu kutyat szeretnek majd nevelni.Ismerem a nemetjuhasz fajtat,tehat tudom kezelni,tanitani.Tudom,hogy
Leonbergi meg nagyon tetszik.(a kaukazusi is,de az nem nekem valo)A kerdesem az lenne,hogy a leo is ilyen huseges lenne-e hozzam,ha jol nevelnem,es o is jonne velem,ha en elindulok ,meg akkor is ,ha mas hivja?
Es a hazat mennyire orzi?Engem megvedete az utcan,ha pl megtamadnanak?
A valaszokat elore is koszonom!
Megy a zold kez!
Bocsi az ekezetekert!
Jonne velem poraz nelkul?
Masnak is zot fogadna annyira,mint nekem >
igen tényleg jámbor,de nagyon jó kisérőkutya,se nem gyáva se nem agresszív,kutyákkal játszik,de ha eldurvul a dolog odalép,emberek meg szerintem meg se mernének támadni,ha ilyen 55-60 kilós kutyát sétáltatsz.
én is nagyon szeretnék egy leot,de nagyon sokat eszik és ég gyüjtenem kell rá,1 hónapban megeszik 10.000 ft értékű tápot,plusz oltások,meg az ára is tenyésztőtől
100-150.000 ft de szte megéri.
Az utóbbi időben rengeteg ilyen "megvédene-e" kérdést tettek fel.
De azért arról ne feledkezzetek meg, hogy ha ne adj Isten a kutya komolyabban rátámad valakire, és az illető feljelent Téged, akkor Te is, és a kutyád is nagyon pórul fog járni. Nem véletlenül kötelező a póráz és a szájkosár.
Ha a kutyád ennél a telefonos esetnél komolyabb sérülést okoz, akkor Te nem tudtad volna bizonyítani, hogy ők tényleg megtámadtak.
Inkább legyen nálad bors-, vagy paprika spray, és azt használd. A kutyatámadás nem játék, nem csak annyi, hogy engem akart védeni.
Egyébként német juhász...az én kutyámat az elmúlt 4 év alatt 3x támadta meg más kutya, mind háromszor német juhász. Utoljára ma reggel... Ha őszinte akarok lenni, már borsózik a hátam ettől a fajtától. Tudom, hogy okos meg minden, én viszont nagyon hamisnak gondolom őket. Szóval az agresszió meg van bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!