Lehet egy kutya 'depressziós'?
Lehet, hogy fáj valamije és nem esik jól neki a mozgás.
Szerintem vidd el állatorvoshoz, egy kivizsgálás nem árthat.
Depresszió kutyáknál:
.Tartós stresszes megterhelés
.A tartós stressznek kitett állatok a depressziós ember tüneteinek megfelelő testi tüneteket is mutathatnak. Ide tartoznak az olyan látható tünetek mint például a súlycsökkenés,emésztési zavar. De vannak nehezebben felismerhető tünetek: hormon háztartás zavar. Krónikusan stresszes állatok közömbösek és passzívak valamint nyugtalanok és agresszívak lehetnek. Először amit tehetünk hogy tisztázzuk a változás okát és ha stressz okozta betegségről van szó akkor megszüntetjük a stresszt.
Stressz okai: - foglalkozás hiánya.
- környezettel szembeni bizonytalanság
- hiányzó társas kötődés.
Félelmen alapuló betegségek a depresszió szoros össze függésében állnak egymással, ezért gyakran egyidejűleg jelennek meg. Az alkalmazkodás például beteges formát is önthet: a szélsőséges, krónikussá váló félelem testileg is nagyon megtarhalő az állatnak. Summázhatnám tovább de már nagyon belebonyolódnék.
Tipp: Ha stressz van a háttérben: -Megfelelő környezet a kutyának ami elősegíti a szellemi mozgékonyságot is.
- Megfelelő és sok törődés az állattal szemben.
Ha félelem áll a háttérben: - A félős kutyákat lassan, fokozatosan szoktassuk hozzá új környezetéhez,
hogy megtanulják nem jelent számukra veszélyt.
Az állatok többsége öregkorában lényegesen könnyebben dolgozza fel testi teljesítő képességének gyengülését, mint az ember. Ha egy idősödő kutya egy számára nem tipikus helyzetre bizonytalanul válaszol, idegesen vagy feldúltan reagál, időskori emlékezet zavarra gyanakodhatunk. Ha ezen tünetek egyikét se produkálja a kutyád és gondold át hogy biztosan ki lehet zárni a depresszió leggyakoribb okozójának mint a két fajtáját, akkor valamilyen betegségre gyanakszom Hány éves pontosan?
Sziasztok!
Kedves kérdező !
Megértelek tisztaszívemből, mert hihetettlen de igaz, hogy a mi kutyánk is foxi, és 8 éves és ugyan ilyen kedvetlenségi gondokkal küzd. Édesanyukámé a kutya, kiskora óta nála van, nagyon szereti és Szuzi ( a foxink) is kölcsönösen szereti.
De tegnap este valami más lett :/
Kimentünk vacsorát adni a kutyusainknak ( van három xd)
és Szuzi mindig ahogy meglátja az ételt minding felpattan és csóválja a farkát és alig tudja kivárni hogy megkapja xd
de tegnap másvolt, kisem jött a helyéről, anyu is hívta magához, de nem ment oda. Kedvetlen, egésznap fekszik, és szomorú a tekintete.
Egyszerűen minden alkalommal amikor a szemébe nézek sirni tudnék, mert nem tudom mi a baja, és folyton bevillannak azok a képek hogy kicsinek milyen törpevolt, és ahogy szalad lobogó fülekkel :( Ha elveszíteném azt rettentő nehezen tudnám feldolgozni :((
Najó lehet hogy egy kicsit eltértem a tárgytól, de legalább találtam valakit aki átérzi :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!