Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3 éves kutyának tenyészszemle?

3 éves kutyának tenyészszemle?

Figyelt kérdés

Találtam egy kutyust egy hirdetésben. Törzskönyve van, a tulajdonostól megkérdeztem a kutyus nevét is, és gyors utánajárással megtaláltam a kutyust egy kennel honlapján (ahonnan származik). A kennelt ismerem, a kutyáik szépek, egészségesek... ami kell, meg van. Holnap, vagy pénteken megyek megnézni a kutyust. Ezért érdeklődöm, hogy ha úgy alakul, hogy meg veszem, le lehet e tenyészszemléztetnem?

Válaszokat előre is köszönöm!

2011. okt. 19. 14:37
1 2
 1/11 Akiteki ***** válasza:
76%
Ha tenyészteni akarsz, vegyél olyan helyről kutyát, ahol mindent biztosítanak hozzá. Lehet, de minek? Ha még az alapokkal sem vagy tisztában, mire is kell a tenyészszemle?
2011. okt. 19. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Elviheted tenyészszemlére ha küllemre megfelel a kutya. De azért azon gondolkodj el, hogy egy tenyészet vajon miért ad el egy 3 éves kutyát, ami már ivarérett. Ha az a kutya megfelelő lenne és tenyészthető lenne akkor nem adnák el.
2011. okt. 19. 14:59
 3/11 anonim ***** válasza:

A név nem minden. Maga a kutya , ami számít. Gondolom, ismered a követelményeit annak a fajtának, amit meg akarsz venni. Bár kétlem, hiszen akkor nem kérdeznéd, hogy viheted-e tenyészszemlére.

Bármilyen kutyát el lehet vinni . Befizetsz, elmész és kapsz egy bírálatot. Vagy jót, vagy kizárót.

2011. okt. 19. 15:11
 4/11 A kérdező kommentje:

Akitekihez szólnék pár szót....

Én NEM szeretnék ártani ennek a fajtának, mert a kedvenc fajtám... NEM akarom és NEM is fogom a szaporítók társaságát erősíteni, ezért mertem feltenni ezt a kérdést, mert komolyak a szándékaim ezzel a fajtával kapcsolatban. Kölyökkutyust szerettem volna venni, de mivel megtaláltam ezt a hirdetést, felhívtam... mit veszíthetek alapon. Pénteken nézem meg a kutyust, ha úgy látom, hogy érdemes megvenni, meg fogom venni. A kötelező szűréseket is meg csináltatom, meg mindent ami kell ahhoz, hogy tenyésztésbe vonható legyen. Lehet, hogy nem tudok mindent még, de majd idővel megtudok mindent... Senki sem profiként kezdi... :)

Akiteki után válaszolóhoz is szólnék: A kutyust nem a tenyésztője árulja, hanem aki kölyökkorában megvette tőle, csak külföldre utazás végett meg kell tőle válniuk... A tenyésztőnek most írtam E-mailt, remélem tud nekem pár infóval szolgálni.

Egy szóval nem bugyutaságból szeretném megvenni ezt a kutyust. :)

2011. okt. 19. 15:21
 5/11 anonim ***** válasza:
3 évesen már késő neki egy első ellés ... amire megvannak a szürései, tenyészszemle 4 is elmúlik
2011. okt. 19. 16:06
 6/11 Akiteki ***** válasza:
52%

Ezért kell előtte mindent megtanulni.

A kérdésed a bizonyíték, hogy még semmit nem tanultál. Ezért kell tenyésztőtől venni, aki mindenben segíteni fog és nem kell ilyen fórumokon kérdezned.

Sajnos igen sok olyan embert ismerek, aki tényleg jószándékkal áll a fajtához, szeretne minél jobb kutyákat, csak épp megfelelő mester hiányában nem tudja hogyan kezdjen hozzá. És utólag csodálkozik, hogy nem az lett az eredmény, amit szeretett volna.

2011. okt. 19. 16:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nem értesz hozzá ne tenyész semmit! Én tenyésztő vagyok, és mielőtt elkezdenéd mindent tudni kell a kutyákról, és a fajtáról is, nem csak szaporitani kell őket mint a nyulakat!
2011. okt. 19. 16:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Mit tudsz a kutya felmenôirôl??

Ugyanis a tenyésztésnek ez az alapja - milyen géneket hordoz az adott egyed, ill. milyen várható tulajdonságokat örökít.

2011. okt. 19. 16:41
 9/11 anonim ***** válasza:
El lehet vinni a kutyust persze, de előtte a szűréseit meg kell csináltatni. megkérdezhetem milyen fajta? Ha Munkavizsgára kötelezett, akkor a tenyészszemle nemcsak egy küllembirálat. Én is vettem már felnőtt kutyát. és legalább nem kellett agyalnom azon, kijön-e a foga, milyen lesz a külleme, az agya, stb. Jó hogy többe került sokkal, de nem vettem zsákba macskát.
2011. okt. 19. 16:54
 10/11 Akiteki ***** válasza:
100%

ma 16:54

Persze, hogy veszünk felnőtt kutyát, ha beleillik a terveinkbe. De azzal tisztában vagyunk hogy miért és nem azon gondolkodunk, hogy lehet-e tenyészszemlézni.

Ezért írtam, hogy előbb nagyon sok mindent meg kell tanulni. Nem a tenyészszemlén és a szűréseken múlik a tenyésztés. Először a koncepció.

2011. okt. 19. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!