Tescos kutyatáptól sovány, dagadt vagy izmos lesz a kutya?
Amúgy az én kutyámmal már próbáltam mindent, a tesco gazdaságostól a Royal Caninig mindent, utálta őket.
De itt áll egy állatorvos véleménye:
Egy ismerősöm etette ezzel a kutyáját. Kimondottan dagadt volt, de....!
- Nem vitték sétálni, nem mozgott, persze, hogy hízott.
- Míg én adok a kutyáimnak prémium tápból napi 20 dekát, az övének kellett másfél kiló belőle. Akkor most melyik volt a gazdaságos?
- El lehet képzelni, hogy ennyi táptól mennyi végtermék lett. Nagyjából az egész átszalad rajta, tápanyag az nincs benne.
Akiteki jól írja.
Ha az ember egy kicsit utána néz, utána számol, rájön, hogy nem sokkal van előrébb az olcsó táppal. Egy barátnőm évekig Friskies-sel etette a goldiját, de kb. egy éve átváltott a Biomill tápra. Valamivel drágább, viszont ugyanaz a mennyiség 2 hónapig elég. A Friskies 1 hónap alatt elfogyott.
utolsó vagyok viccet félre téve!
én már párszor vettem neki teszkos tápot. Hát nem nagyon ízlett neki :( inkább csak úgy szemezgette. de a teszkos kutya konzervet azt nagyon szívesen befalta:)
az biztos hogy nem olyan finom mint egy márkásabb kutya táp.... de ha éhes akkor megeszi, szerintem a kalória értéke kevesebb, ezért nem hiszem hogy be hízna tőle a kutyusod:)
de szerintem te is tudod tesco márka jelzésű kaják legyen állati vagy emberi fogyasztású nem a legjobbak.
Kicsit el vagytok tévedve ezzel a----ízlik a kutyának, nem ízlik a kutyának ---dologgal. A kutya az orrával dönti el, eszik, vagy nem eszik. A tápgyártók állandóan kísérleteznek a megfelelő ILLATANYAGON, hogyha rászagol a kutya, azonnal essen neki a kajának.
A kutya szaglását úgy jellemzik, hogy pl egy darab kenyeret nem úgy érzékel, mint mi. A kutyák érzik benne az összes összetevőjét egyenként. A tápgyártóknak is vagy sikerül megfelelően "illatosítani" a tápjukat, akkor a kutyák nyelik a terméküket. Ha valamelyik összetevő kutyának nem tetsző illatát nem sikerül semlegesíteni, akkor némely kutya nem fogja elfogadni.
Egyetlen eb sem azért eszik ezerrel egy bizonyos tápot, mert abban csak a mi véleményünk szerint a legjobb összetevők vannak.
Általában a cicák eledelét is azért eszik szívesebben a kutyák, mert sokkal erősebbek benne az illatanyagok. A maccsokat még nehezebb becsapni a "mű" kajával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!