Itatása katasztrófa. Mit tegyek?
Bocsi, most láttam, hogy a kutya kategóriában van. :)
Szerintem kövesd figyelemmel néhány "ivászatát" és utána egyből rakd el a tálat előle. Amúgy nem tudom sajnos mitől lehet, ilyennel sosem találkoztam... :(
szerintem ha elkezdi cincálni, mondd neki rögtön, hogy NEM.
nem kell mást - sem orra koppintás, sem semmi.
és tereld el a figyelmét.
pl. ha van kedvenc játéka, vagy tud valamilyen parancsot, szóval foglald le mással, és jutalmazd olyankor jutalomfalattal.
ha lenne klikkered, akkor nagyon könnyű lenne a dolog.
én kipróbálnám a helyedben a klikkerezést.:)
3-4 teljen el azzal, hogy semmi más nem történik, csak klikk, és utána rögtön jutalomfalat. (feltéve, hogy a kutya nem csinál épp valami rosszaságot.)
a 4. napra általában megértik a kutyák, hogy ha klikk van, akkor az jót jelent.
ezek után amikor az itatóedényt elkezdené cincálni: NEM!
abban a szent pillanatban, ahogy engedelmeskedik a NEM parancsszóra, megy a klikk és a soha el nem maradható jutalomfalat!
már akkor klikkelj, ha elfordítja a fejét a táltól!
és utána mondjuk tereld el a figyelmét egy feladattal...
szerintem megéri a fáradtságot, az én kutyáimmal csodát tett!:)
klikkert vehetsz a fressnapfban, az alpha zooban, de szerintem máshol is kapható. és nem is drága, pár száz forint.
ja, és a jutalomfalat legyen pl. körömnyi kockákra vágott párizsi. olcsó is, finom is, gyorsan lenyeli a kutya...:)
nem ismerem a kutyát, sem Titeket, de így első olvasatra nekem olybá tűnik, hogy a kutyus unatkozik, és így akarja felhívni magára a figyelmeteket, mint egy "rossz" gyerek.:)
igazán nincs mit, öröm olvasni, hogy így döntöttél!:)
meglátod, a kutyus meghálálja majd!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!