Mi a neve ennek a kutyafajtának?
Nagyon gyönyörű állat, nekem három van. De csak kellő odafigyeléssel tartható, kennelben, vagy esetleg néha a lakásba is bejöhet, de csak akkor, ha állandóan szemmel tudom tartani. Hatalmas mozgásigénye van, mindamellett rendkívül ragaszkodik. Csak az tartson ilyen állatot, aki tényleg megszállottja, vagy legalábbis nem bánja, ha azzá válik. Szökésre hajlamos, értve ez alatt hogy az első farkaskám, egy szuka, a 2.5 m magas kerítésen sprintelt el, egy szép 30-40 km-es kört tett meg a környéken, mire visszajött, nem kis idegességembe, bánatomba, és nem utolsósorban pénzembe került (hírdetések, plakátolás, autóval keresés egész éjjel a megyében) az a két nap.
Szóval csak kennelben, betonozott aljú, fém rácsból (betonacél-háló), fedett (!) "tárolóban" tartható.
Egyébként csak jót tudok mondani a fajtáról, de én elfogult vagyok. Minden bizonnyal vannak olyanok is, akik pokolba kívánják a cseh-szlovák ebfarkast (vagy farkasebet, ez a hivatalos neve), mert egyedül hagyva rongál, bont, ront. Ezzel együtt kell tudni élni, illetve meg kell tanulni az állandó felügyelet biztosítását, ha az állat nem a kennelben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!