Mi az oka annak, hogy egyes kutyafajtáknak a szeme csipásodik? Mitől?
Figyelt kérdés
Havanese kiskutyámnál vettem észre, fehér a szőre a szeme körül, és így eléggé szembetűnő a jelenség. Mitől csipásodik a szeme vajon?2011. okt. 12. 11:48
1/9 anonim válasza:
Minden állatnak csipásodik a szeme.
2/9 anonim válasza:
Miért ? Neked nem csipásodik? Micsoda kérdés ez? A kutyáknak is csipásodik a szeme, teljesen normális.
3/9 A kérdező kommentje:
Nem az a gondom, hogy csipásodik...:D
Egyébként jól kinéznék, ha az én szemem ilyen mértékben csipásodna. Természetesen nem az olyan enyhe csipásodásról beszélek!!!Ezért is kérdeztem meg! Barnán meg van folyva a szeme alatt, embernél azért ilyet nem hinném, hogy látsz!
2011. okt. 12. 12:19
4/9 anonim válasza:
A kutyáknak sokkal jobban csipásodik a szemük, és amíg mi emberek meg tudjuk törölni, arcot tudunk mosni, addig ők erre nem képesek. Ha extrém módon csipásodik, akkor meg valami egészségügyi oka van, amit kezelni kell.
5/9 anonim válasza:
Sampon nem mehetett bele esetleg fürdetésnél? Nálunk 1x volt már ilyen, én pár napig Visine-t csepegtettem a szemébe és utána meggyógyult. De persze ha más a kiváltó ok, akkor mindenképp doki!
6/9 A kérdező kommentje:
Nem ment bele sampon. De azóta eszembe jutott valami, amit még régebben olvastam a pekingi palotapincsikkel kapcsolatban. Ők például képzeljétek el, a szemváladékukkal jelölnek meg bizonyos dolgokat, akár személyeket. És tényleg, a pekingijeim olyanok voltak, hogy a fejüket, szemüket odadörzsölték a ruhánkhoz. Szóval azt hiszem ezzel meg is fejtettem a saját kérdésemet, hogy mért csipásodik jobban a kutyák szeme! Azért mert esetleg az is valamiféle jelölési technikául szolgál náluk!
2011. okt. 12. 13:30
7/9 anonim válasza:
Én is megfigyeltem már ezt a csipásodós dolgot amiről írsz, de én csak bichonoknál láttam ilyet. Nekem westiem van, szintén fehér, mégsincs soha olyan folt a szeme alatt. Más westienél sem látam még. Ez olyan bichon dolog lehet.
8/9 anonim válasza:
A kistestű kutyáknál figyelhető meg ez a jelenség, azon belül is inkább a fehér színűeknél szembetűnő. Teljesen normális, nem kell aggódni.
9/9 anonim válasza:
Az én havanesemnek is tiszta csipa a szeme :) fürdetésnél ki szoktam szedni utána pedig levágni a szőrét hogy ne ragadjon bele később olyan hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!