Szerintetek nem gáz ha a kutyát kutya iskolába viszik?
A kutyaiskola a lehető legjobb, ami a kutyája és gazdája között történhet. Én most nevelem első kutyámat, vasárnap kezdtük a kutyaovit. :)
Ismerősömék, akik több kutyát felneveltek már kutyaiskola nélkül, mondogatták, hogy minek ez (pláne az alapok), mert hogy az ül, fekszik, marad-ot, gyere ide-t én is meg tudom neki tanítani. Igen, valóban működött a dolog, szépen tudta ezeket, de én mégis úgy döntöttem, hogy elviszem, a másért nem is, legalább azért, hogy szocializálódjon. A legelső alkalommal bebizonyosodott, hogy ezeket az alap dolgokat bizony nem csinálja minden körülmények között a kutyám, ugyanis 100x fontosabb volt neki, hogy más kölyökkutyákkal játsszon, mint az, hogy ha én hívom, leültetem vagy bármi, akkor szót fogadjon. És hát valljuk be őszintén, az egyik legfontosabb dolog, hogy a kutyádat minden körülmények között vissza tudd hívni! Egy jó kutyaiskola (mi esetünkben kutyaovi) megtanít és felkészít téged is és a kutyát is arra, hogy bármilyen körülmények között megálljátok a helyeteket, mint kutya-gazdi páros :)
Szóval én csak ajánlani tudom! Ja és u.i.-ként megjegyzem, hogy a barátnőmék kutyái nem szoktak más kutyákkal találkozni, esélyes, hogy náluk is hasonló lenne a szitu, mint nálunk volt.
Szerintem nem gáz. Régebben lehet hogy ki nevettek volna érte az emberek,de ma már sokkal nagyobb becsben tartják a házi kedvenceket mint annó.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!