Milyen kutya illik hozzám?
Nyugodt, barátságos kutyát szeretnék, olyat, akire mindig számíthatok. A termete mindegy, de ne legyen 'padlócirkáló'. Időm van, gondozni tudom (volt már kutyám).
Szóval szerintetek milyen kutyát válasszak?
Szia!:)
Ha nyugodt kutyát akarsz, kiesik:
- minden vadász kutya (kotorék eb, véreb, minden az ég világon!)
- minden pásztor, terelő és juhász kutya
- minden őrző-védő kutya
marad:
- társasági kutyák.
google a barátod, rengeteg ilyen kutya van, nézegesd őket...:)
de az "olyat, akire mindig számíthatok" rájuk nem gyakran illik, ha ezt a védelmedre érted...
Nekem 6 kutyám van, vegyesen talált keverék, menhelyi keverék, menhelyi fajtatiszta és fajtatiszta is.
+ mivel kutyákkal dolgozom, elég nagyszámú négylábúról tudok átlagban beszélni.
Ha tutira akarsz menni, én is menhelyit javaslok.
Logika az egész.:)
A fent felsorolt "ne válaszd" fajták közül egyik sem nyugodt, ha nincs kellően lefárasztva fizikailag és szellemileg. Nagyon nehéz olyan kutyát kifogni, és ha mondjuk egy vadászkutya ilyen, akkor az ""selejt"".
A társasági kutyák viszont őrző-védőre kb. csak akkor jók, ha elrontottad a nevelést, és ő a falkavezér. Akkor viszont kibírhatatlanok tudnak lenni.
Egy menhelyen megmondják Neked, kiből lesz nyugodt kutya.
Ráadásul hidd el, a menhelyisek tényleg hálásabbak.
Nem jobbak, nem rosszabbak, de hálásabbak.
Sokkal jobban értékelik a puszta jelenlétedet is.
Természetesen a fajtatiszta kutyám is örül nekem, de a menhelyisek örömtáncot járnak, ha meglátnak.
Szóval pont azért, mert a menhelyis tudja, hogy mit köszönhet Neked, az élete árán is megvéd.
Ha megtanítod, csak parancsra, ha nem tanítod, önként.
Egy egyszerű kis történet:
Még csak 2 hete volt nálam az akkor alig 3 hónapos menhelyi keverék holland juhásszerű kutyám.
Mindentől rettegett, kritikán aluli lelki állapotban volt...
Ha kivittem az utcára, sokkot kapott, maga alá pisilt, amikor meg nagy nehezen kiértünk Vérmezőre, majd megőrült szegénykém.
Így sétáltunk hazafelé a Délinél, amikor 3 részeg pasi belém kötött.
Ahogy az egyik tett felém egy lépést, Manó - a kutyám - úgy támadott ki pórázról, hogy majdnem eltört a csuklóm.
Egy TEK-es elfogókutyát nem látsz ilyennek. (és tudom, azok hogy dolgoznak...)
(Azóta Manóval kiköltöztem kertes házba, és teljesen normális kutya lett belőle, sőt...:) ő az, aki minden rezdülésemet kezdetektől fogva figyeli, és ha átölelem, a boldogságtól azt sem tudja, mit csináljon, 5 perc után a világ legelégedettebb álmát alussza férfiakat megszégyenítő erejű horkolással.:D)
De egyet ne felejts el, a nyugodt kutya a lefárasztott kutya.:)
Olyan kutya nincs a világon, akivel nem kell foglalkozni!
Jó kutyázást, majd megírhatnád, ki mellett döntöttél!:)
Oké, akkor szerintem elkezdem nézegetni a menhelyeket.:D
Majd írok mi lett!
Köszi a válaszokat!!!
22.23, ha a labradorod szökött, akkor a beagleöd még 100szor annyira szökni fog. Csak úgy szólok...
Kérdező, tényleg jó ötlet a menhely:)
17:36
A beagle-ök ennyire csavargósak? Amúgy úgy gondoltam, hogy megcsináltatjuk most már annyira a kerítést, hogy biztos ne tudjon átugrani. Mondjuk egy nagyobb testű kutyának könnyebben is ment, lehet ő nem bírná. Amúgy azt hallottam, hogy nyártól kötelező lesz a kutyákba chipet rakatni, szóval ha el is szökik könnyebb lesz megtalálni.:)
Bizony, szökősebbek, mint egy labi. Mind a kettővel foglalkozni kell eleget (gondolok itt sétára és agyi lefárasztásra is), különben szökni fognak. Egy labinak talán elég lehet napi 2 óra foglalkozás, egy beaglenek néha a 4 óra is kevés. Tapasztalatból írom :)
Szóval ha a labinak nem tudtatok ennyit biztosítani, akkor beaglet ne, mert vele még sokkal rosszabb lesz!
És ne úgy állj hozzá, hogy úgyis lesz benne chip, szóval elszökhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!