Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy jó fajtiszta kennelből...

Egy jó fajtiszta kennelből hozott kuvasznak van olyan az ellenálló képessége mint egy korcsnak?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Az "első sorban" ülsz a moziban, elsősorban=mindenekelőtt.

"Ozd": oszt az ige, a tárgyas ragozás felszólító módbeli egyes szám második személyű ragja -d, -dd, tehát osztd.

"Úgy,hogy" -> úgyhogy, stb...

Szóval neked meg talán nem ártana visszavenned egy kicsit az arcodból.

Válasz a kérdésedre:

Egy jó helyről-, egészséges, betegségekre szűrt szülőktől származó, megfelelően táplált fajtatiszta kuvasznak jó eséllyel van olyan erős - vagy erősebb - immunrendszere, mint egy kuvasz-jellegű keveréknek. Ennek ellenére nem kizárt, hogy esetleg pont egy betegeskedő példányt fogsz ki, ezt senki sem tudja teljes bizonyossággal előre megjósolni. Ha akármilyen fajták keverékéhez hasonlítgatjuk, annak meg nincs semmi értelme. Mondjuk egy "mini" :) yorkshire terrier és egy idegbeteg chihuahua keverékénél valószínűleg egészségesebb. :)

Amúgy, szerintem a keverékek egészségességének mítosza a genetikai változatosság mellett abból is eredhet, hogy velük kevésbé törődnek az emberek, tehát jobban működik náluk a természetes kiválasztódás. Az életképtelen elpusztul és kész. Ha egy nyolcas alomból kettő megéri az ivarérett kort, akkor azok valószínűleg elég erős szervezetűek voltak, míg tenyésztett kutyáknál - érthető okból - igyekeznek nyolcból nyolcat megtartani.

2009. ápr. 30. 21:46
 12/15 A kérdező kommentje:
Te meg ne rajolj már te nyelvtan zseni, amúgy bevoltam rúgva amikor kiírtam a kérdést, amúgy köszi a válazt ez már értelmes volt.
2009. ápr. 30. 23:30
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Ha hétköznap 14:16 perckor be vagy rúgva, akkor nem ajánlok neked se kuvaszt, se más élőlényt... (Ha meg csak mondod, h mondjál valamit akkor meg azért gáz.)
2009. máj. 1. 16:57
 14/15 anonim ***** válasza:
67%
csatlakozom az előttem szólóhoz.
2009. máj. 1. 18:36
 15/15 A kérdező kommentje:
azt se tudjátok miért rugtambe, úgyhogy ne szövegeljetek k*csögök, ha nem a kérdésre válaszoltok akkor ne írjatok majmok!
2009. máj. 2. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!