Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet a Kuvasz kutya...

Hogy lehet a Kuvasz kutya lelógó fülét belül tisztítani?

Figyelt kérdés
2011. okt. 3. 08:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mindegyik nagyon okostojásnak szól! a Kb. 4 szem andaxin egy embernek is kevés nem hogy egy kutyának, én kettőt simán beszedtem régebben de semmi, alig tudtam elaludni.

Egy néninek volt egy idős farkaskutyája falun megjegyzem nem városon vagy tököm tudja ahol több ezret vagy egy két 10-est rátudnak szánni a kutyafanatikusok ilyen célra! örült a néni ha a számláit befizette és a zsemléjét megvehette gyógyszerét kiválthatta, én meg nem fizetek az ő kutyájáért, nekem sincs.

A kutya pedig nem tűrt semmit sem inkább megharapta volna! mert fájt neki! sajna ellett vele késve, nekem ennyi ötletem volt de ettől nem mérgeztem volna le a kutyáját.

És megjegyezem egy állatorvos sem tudta beoltani mivel azt mondták neki hogy fogja le! mikor a kutya a füle miatt megharapta volna, egy orvos sem! ilyen a kis szar falu, a kutya pedig belepusztult és nem a 4 szem andaxintól! mert attól ha sikerül én szépen kitisztítom neki az orvosok meg mehettek volna az anyjukba.. tehát nem lett odaadva a kutyájának, sajna.

2011. okt. 4. 05:44
 12/16 anonim ***** válasza:

Sőt ha már így akkor elmondom az én esetemet is! volt egy korcs farkaskutyám szuka, beteg volt járni se tudott szenvedett.

Kihívtuk a dokit hogy altassa el, kijött és beadta neki azt mondta nem fog szenvedni gyors lesz!! a kutya sokáig szenvedett mire megdöglött! ennyit erről a lehetőségről.. ha ezt tudom vsznű nem is engedem.

Még annyit hogy az mi mikor a kutyát oltanák és nem engedi magát senkinek sem megfogni mivel ismeri a szitut? hozzáteszem amúgy a tenyeremből eszik! akkor is ad a doki neki vmi anyagot (nevét nem tudom) amitől tényleg szó szerint be lesz gyógyszerezve a kutya! és azt se tudja fiú-e vagy lány!? ott lehet? majd akkor oda is gyere ki is kössél bele a dokiba hogy ne gyógyszerezze be! nagy okos! azzal én az életét mentettem volna meg.

2011. okt. 4. 06:19
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Elfelejtettem leírni, hogy rettenetes eleven, örökmozgó Kuvaszról van szó, aki most másfél éves.A belső fűlkagyló mindíg tiszta, de a háromszögű fülrész ami lelóg, belül a portól "retkes". Már mindent próbáltunk..játékosan, símogatva, csellel, de nem engedi letisztítani. Gyógyszerezni nem szeretnénk, mert nagyon szeretjük ezt a vidám kuvaszt és az ereje nagy. Messziről hoztuk, mert úgyláttuk megvannak a feltételek hozzá. Ha van valakinek még ötlete szívesen venném!
2011. okt. 4. 16:14
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen problémám juhászkutyával. Kikötöttem, mivel nem nagyon volt hozzászokva. Sima vattára vizet tettem, és óvatosan amennyire tudtam kitisztítottam a fülét. Nekem annyi a bajom a fülfolyadékkal, hogy nem igazán merném beleönteni a fülbe, nehogy baj legyen.
2011. dec. 25. 19:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát a begyógyszerezés azért a végső megoldás kéne legyen... Max. akkor, ha agresszív.

Egy örökmozgó kutyánál (akár kicsi, akár nagy testű) ez kétemberes feladat. Az egyik átveti a lábát a kutya háta fölött, mintha lovon ülne, és a térde közé fogja a kutyát, hogy ne tudjon szökni, a két kezével pedig megtartja a fejét. A másik ember fogja a tisztítószeres vattát és kipucolja, amit ki kell pucolni.

Ne hagyjátok, hogy bohócot csináljon belőletek a kutya! Oké, hogy nagy testű és erős, de ha egyszer el kell tűrni, amit csinálnak vele, akkor el kell tűrni, és punktum. Határozottan lépjetek fel vele, ne játékosan, mert akkor naná, hogy kihívásnak fogja fel, hogy kicselezzen.

2011. dec. 25. 20:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha nem engedi tisztítani, akkor az nevelési probléma. Mozgassátok le jól, nagy séta (nem csak egyszer, mert az nem meríti nullára a kutyát, hanem rendszeresen), sok játék, és ha már kifáradt, akkor szépen megfogjátok és lepucoljátok. Ha nem engedi, megmarkoljátok a marján a bőrt és fogjátok a fejét. Az van, amit ti akartok, nem az, amit ő. Ha ezt a hozzáállást a magatokévá teszitek, minden más lesz :D
2012. jan. 5. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!