Hogyan tanítsam meg a kutyámnak az "ül"-t?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 13:24
2/10 anonim válasza:
Jutalomfalattal. Tartsd az orra elé, és mond, hogy ül. Ne rántsd el a kezed, ha ki akarja szedni, hanem egy picit emeld feljebb (az orra fölé) hogy fel kelljen egy picit tartania a fejét. Így le fog ülni. Akkor elveheti. És dicsérd meg. És ezt játszátok amíg már megy magától.
3/10 anonim válasza:
hát, én a hagyományos módszerre esküszök
határozott "ül" parancsszót mondasz a kutyának, és közben lenyomod a hátsóját ülő helyzetbe - mikor így leültetted, adsz neki jutalomfalatot és megsimogatod, megdícséred
ezt sokszor ismételve a kutya rájön, hogy mit kell csinálnia és magától leül
4/10 anonim válasza:
Másodiknál a pont!
A 10 hetes kutyusom ezzel a módszerrel három próbálkozás után megtanulta.
5/10 anonim válasza:
Igen, én is a másodikkal értek egyet.
Az én kutyám is ezzel a módszerrel tanulta meg. Ma 10 hetes és már kb. másfél hete tudja. 10 perc alatt tanulta meg ha nem kevesebb idő alatt. ;)
6/10 anonim válasza:
Nekem 3 kutyám van! Első a lenyomós módszerrel tanulta. Második úgy hogy a feje fölé tarottam valamit. Harmadik pedig klikkerrel és a feje főle tartva a jutalomfalatot. Mindegyik hatásos. Bár azt kell mondjam, az első kutyám tud a legstabilabban ülni.
7/10 anonim válasza:
Újabb szavazat a másodikra. Enyémek is így tanultak.
8/10 anonim válasza:
ha csak az ült akarod megtanítani neki, akkor második módszer
ha sokminden mást is, akkor klikker
9/10 anonim válasza:
Én is a harmadikat mondanám. Nekem azzal hogyha valmit a fejfölé tartok csak azt érem el hogy két lábra áll. :D (Olyan aranyos olyankor:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!