Mi lesz télen a kutyámmal?
A játék és a sétáltatás szemmel láthatóan kevés neki. A nevelés abból áll, hogy kutyaként kell kezelni, szabályokat felállítani vele szemben, azokat betartatni, közben pedig levezetni a fizikai és az ösztönenergiáit egyaránt! A fizikai levezetésre jó a séta vagy a futás, az ösztönenergiáit pedig tanítással, dolgoztatással tudod levezetni. Tanulj a kutyákról és esetleg kérj segítséget szakembertől. Nézd meg ezt a két linket:
Esetleg még egy igen elgondolkodtató és hasznos előadás:
http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY&feature=mh_lolz&l..
folytatásos, ez csak az első linkje.
Megértelek! A nevelhetetlen Huskym is eljátszotta ezt. Kiborított, szökött, nem sétált, hihetetlen volt. Megfogadtam, hogy soha nem kötöm meg, ezért erődítményt csináltam a ház köré :)később ivartalanítva lett, és azóta más kutyával is játszik. Sokat változott a jelleme. Ha más kutyával is együtt van, és kiéli társas igényeit akkor az némileg javít a helyzeten, ezért gyakran 4-5 kutyát vittünk egyszerre futtatni. Ő kajával jól tanítható, sokat fejlődött és már nem olyan domináns-szökős istenverése. Most már nyitva maradhat a kapu, ha szólok, akkor jön és leül,de ha kiviszem futni akkor még mai napig is megkergeti a vadkacsákat. Persze tudom, hogy sok mindent elrontottam és nem lesz soha az az ideális filmbeli kutya, de ez a helyzet legalább tartható. A hétvégén például bejött a szobámba (kinti kutya létére), leült mellém és fomra1-et néztünk. Nem a legideálisabb program egy kutyának, de ez van.
Mikor sétáltunk és húz, akkor megrángatom a nyakörvét és leültettem. Sosem volt rajta fojtó, szerintem azzal megölné magát. Anno 200m után leszakadt a karom, de mostanra már elfogadhatóan sétál. Azért nem vittem kutyaiskolába, mert egy husky-val kiröhögnek. Nagyon lenézik a kiképzők (tisztelet a kivételnek) ezt a fajtát.
Szóval kitartás, építkezés, és lesz egy olyan kutyád ami miatt nem kell szégyenkezned!
Ha érdekel még valami nyugodtan írj privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!