2 hét múlva hozzuk el a golden kiskutyánkat. Nagyon szimpatikus pártól, jól tartják, minőségi táppal etetik őket, a felnőtt kutyák is okosak, szépen vannak tartva, törzskönyvesek. Egy dolog aggaszt csak, hogy amíg el nem hozzuk őket (8hetesek lesznek akkor) addig nem engedik ki őket a szabadba, egy műhelyben lesznek elkerítve ahogy most is. Megkérdeztem miért azt felelték, hogy az erdő szélén laknak, sok a nyest meg a sün aki tele van bolhával és nem szeretnék, hogy a kicsik elkapjanak valamit. Valamint a híres golden tenyésztő is ezt ajánlotta nekik. Szerintetek jó így? Nem lesz gond belőle, hogy 8 hetesen látnak először napfényt, akkor lépnek először fűre. Stb?
Szerintem felügyelettel ki lehetne őket engedni. Ha nem is egyszerre (nem tudom hányan vannak), azért megoldható lenne. Ezek az állatok amúgyis inkább éjszaka szoktak előbújni, nem hiszem h nappal, felügyelet mellett bajuk lenne a kiskutyáknak. :)
2011. szept. 27. 10:14
2/11 A kérdező kommentje:
9-en vannak a kölykök de én úgy gondolom,hogy ha elkerítenek egy kisfüves részt és ott ülnek mellettük amíg kint vannak akkor nem lehet bajuk. Ha csak napi 1-2 órát is. Végülis a kérdésem az lenne,hogy szerintetek abból nem lesz gond,hogy ennyi ideig bent vannak és csak 8 hetesen jöhetnek ki?
2011. szept. 27. 10:21
3/11 anonim válasza:
Első vagyok. Szerintem nem tesz jót nekik, az biztos...Mivel ebben az időben nagyon fontos a szocializáció, még az is lehet, hogy félősek lesznek odakinn, nehéz lesz belőlük ezt kinevelni. Úgy gondolom, hogy ha normálisak a tenyésztők és lehet velük beszélni, mondd el ezt nekik. Bár nem értem, hogy tehetik ezt meg, ha értenek a kutyákhoz...Így belegondolva eléggé sántít nekem ez a dolog. :/:/
2011. szept. 27. 10:34
4/11 anonim válasza:
Ha rendesen van velük foglalkozva semmi bajuk nem lesz. Mi sem szoktuk 7-8 hetes korukig kivinni Őket mondjuk nálunk bent vannak velünk a lakásban, nagyon sokat foglalkozunk velük.
2011. szept. 27. 12:09
5/11 anonim válasza:
szerintem ne támogass a vásárlásoddal ilyen "törzskönyves szaporítókat"!
vegyél kutyát egy tisztességes tenyésztőtől!
2011. szept. 27. 12:17
6/11 anonim válasza:
Előfordult az egyik tenyésztő barátommal olyan, hogy bent voltak a kiskutyák mind a 8 hétig. Volt amelyik kutya kertes házba került és semmi baja nem lett :) Persze új nekik, de hát a hó is új lesz nemsokára stb. Ő az ért nem merte kivinni sem, mert többször állt meg autó előttük és nagyon "nézelődtek" kevésbé szimpatikus emberek, és kérdezgették, hogy lesz-e kutya? Letagadta, és nem merte kiengedni. Sajnos olyan környéken él, ahol attól lehet tartani, hogy ellopják :(
Ebben az esetben tényleg nem értem miért nem engedik ki. Az enyémet anno egy virágágyásból hívták ki :)
2011. szept. 27. 12:18
7/11 anonim válasza:
Én ezektől nem vennék kutyát. A kiskutyának a szocializáció szempontjából vagyon fontos az életének az első 8 hete IS. Ha ezt az időszakot a családtól, emberektől és amúgy mindntől elzárva tölti, azt később nehéz pótolni. Egy hat hetes kiskutyát már túlzott kockázatok nélkül ki lehet engedni az udvarra is, meg amúgy is lakásban lenne a helyük a család mellett, hogy szokják az emberek életmódját, gépeit, zajait. Nagyon nem szimpatikus, amit leírtál!
2011. szept. 27. 12:23
8/11 anonim válasza:
vagyon=nagyon
2011. szept. 27. 12:24
9/11 anonim válasza:
Ebben a jó időben bennt tartani a piciket? Hát szerintem ez nem olyan jó dolog. Szükségük van a külvilág zajára, a játékra a fűben, felfedezni a világot, és nem utolsósorban a szervezetüknek is jót tesz a napfény. Egy bezárt térben meg sem lehet ismerni őket. melyikük a garázdább, az óvatosabb, az elevenebb stb. És ahhoz hogy az immunrendszerük is erősödjön kell nekik az a másféle baci is, amit összekapirgálnak.
2011. szept. 27. 12:40
10/11 A kérdező kommentje:
Egy nagyon lelkiismeretes házaspártól vesszük,nem szaporítok. Erre nagyon odafigyeltem. Beszéltem azóta vele telefononon és elmagyarázta,hogy miért nem lesznek kiengedve. Olyan helyen élnek ahol a szomszéd állatai miatt sokszor az ő kertjükben is van patkány,a kert végében már láttak rókát,a felnőtt kutya sokszor visz a szájában sünt az udvaron....stb.
A kiskutyák egész nap emberek közt vannak,simogatják őket,egész nap szól mellettük a rádió...
Akitől a szülőket vették az a férfi hozta be először Magyarországra ezt a fajtát és ő is így csinálja,nekik is ő javasolta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!