Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek jó lesz így a...

Szerintetek jó lesz így a kölyköknek?

Figyelt kérdés
2 hét múlva hozzuk el a golden kiskutyánkat. Nagyon szimpatikus pártól, jól tartják, minőségi táppal etetik őket, a felnőtt kutyák is okosak, szépen vannak tartva, törzskönyvesek. Egy dolog aggaszt csak, hogy amíg el nem hozzuk őket (8hetesek lesznek akkor) addig nem engedik ki őket a szabadba, egy műhelyben lesznek elkerítve ahogy most is. Megkérdeztem miért azt felelték, hogy az erdő szélén laknak, sok a nyest meg a sün aki tele van bolhával és nem szeretnék, hogy a kicsik elkapjanak valamit. Valamint a híres golden tenyésztő is ezt ajánlotta nekik. Szerintetek jó így? Nem lesz gond belőle, hogy 8 hetesen látnak először napfényt, akkor lépnek először fűre. Stb?
2011. szept. 27. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem felügyelettel ki lehetne őket engedni. Ha nem is egyszerre (nem tudom hányan vannak), azért megoldható lenne. Ezek az állatok amúgyis inkább éjszaka szoktak előbújni, nem hiszem h nappal, felügyelet mellett bajuk lenne a kiskutyáknak. :)
2011. szept. 27. 10:14
 2/11 A kérdező kommentje:
9-en vannak a kölykök de én úgy gondolom,hogy ha elkerítenek egy kisfüves részt és ott ülnek mellettük amíg kint vannak akkor nem lehet bajuk. Ha csak napi 1-2 órát is. Végülis a kérdésem az lenne,hogy szerintetek abból nem lesz gond,hogy ennyi ideig bent vannak és csak 8 hetesen jöhetnek ki?
2011. szept. 27. 10:21
 3/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Szerintem nem tesz jót nekik, az biztos...Mivel ebben az időben nagyon fontos a szocializáció, még az is lehet, hogy félősek lesznek odakinn, nehéz lesz belőlük ezt kinevelni. Úgy gondolom, hogy ha normálisak a tenyésztők és lehet velük beszélni, mondd el ezt nekik. Bár nem értem, hogy tehetik ezt meg, ha értenek a kutyákhoz...Így belegondolva eléggé sántít nekem ez a dolog. :/:/
2011. szept. 27. 10:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha rendesen van velük foglalkozva semmi bajuk nem lesz. Mi sem szoktuk 7-8 hetes korukig kivinni Őket mondjuk nálunk bent vannak velünk a lakásban, nagyon sokat foglalkozunk velük.
2011. szept. 27. 12:09
 5/11 anonim ***** válasza:

szerintem ne támogass a vásárlásoddal ilyen "törzskönyves szaporítókat"!

vegyél kutyát egy tisztességes tenyésztőtől!

2011. szept. 27. 12:17
 6/11 anonim ***** válasza:

Előfordult az egyik tenyésztő barátommal olyan, hogy bent voltak a kiskutyák mind a 8 hétig. Volt amelyik kutya kertes házba került és semmi baja nem lett :) Persze új nekik, de hát a hó is új lesz nemsokára stb. Ő az ért nem merte kivinni sem, mert többször állt meg autó előttük és nagyon "nézelődtek" kevésbé szimpatikus emberek, és kérdezgették, hogy lesz-e kutya? Letagadta, és nem merte kiengedni. Sajnos olyan környéken él, ahol attól lehet tartani, hogy ellopják :(

Ebben az esetben tényleg nem értem miért nem engedik ki. Az enyémet anno egy virágágyásból hívták ki :)

2011. szept. 27. 12:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Én ezektől nem vennék kutyát. A kiskutyának a szocializáció szempontjából vagyon fontos az életének az első 8 hete IS. Ha ezt az időszakot a családtól, emberektől és amúgy mindntől elzárva tölti, azt később nehéz pótolni. Egy hat hetes kiskutyát már túlzott kockázatok nélkül ki lehet engedni az udvarra is, meg amúgy is lakásban lenne a helyük a család mellett, hogy szokják az emberek életmódját, gépeit, zajait. Nagyon nem szimpatikus, amit leírtál!
2011. szept. 27. 12:23
 8/11 anonim ***** válasza:
vagyon=nagyon
2011. szept. 27. 12:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Ebben a jó időben bennt tartani a piciket? Hát szerintem ez nem olyan jó dolog. Szükségük van a külvilág zajára, a játékra a fűben, felfedezni a világot, és nem utolsósorban a szervezetüknek is jót tesz a napfény. Egy bezárt térben meg sem lehet ismerni őket. melyikük a garázdább, az óvatosabb, az elevenebb stb. És ahhoz hogy az immunrendszerük is erősödjön kell nekik az a másféle baci is, amit összekapirgálnak.
2011. szept. 27. 12:40
 10/11 A kérdező kommentje:

Egy nagyon lelkiismeretes házaspártól vesszük,nem szaporítok. Erre nagyon odafigyeltem. Beszéltem azóta vele telefononon és elmagyarázta,hogy miért nem lesznek kiengedve. Olyan helyen élnek ahol a szomszéd állatai miatt sokszor az ő kertjükben is van patkány,a kert végében már láttak rókát,a felnőtt kutya sokszor visz a szájában sünt az udvaron....stb.

A kiskutyák egész nap emberek közt vannak,simogatják őket,egész nap szól mellettük a rádió...

Akitől a szülőket vették az a férfi hozta be először Magyarországra ezt a fajtát és ő is így csinálja,nekik is ő javasolta.

Most,hogy beszéltem vele megnyugodtam.

2011. szept. 27. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!