Régen is olyan volt a kutya tartás, kutyához való hozzá állás, mint ma?
Hogy etessük Acanaval, meg aludjon bent az ágyban, kutyaiskola. és a sok nem kutyásnak röhejes felfoghatatlan hülyeség, és pénzkidobás.
Hallottam, hogy falun néhol még ma is 1 méteres láncon van a kutya, és elő b***ák a moslékot. De, városokban már nem igen megy ez.
De, mikor jött ez a felfogás, hogy egy kutyát családtagként kezeljünk, nyaralni vigyük, meg minden.
A rendszerváltás előtt is ennyi volt a kutyás mint ma?
„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”
Mahatma Gandhi
szerintem erről ennyit.
ma 21:08
Az idézet szép.
De nem mindegy, milyen bánásmódot tartanak az adott korban elfogadhatónak, túlzottnak, vagy bírálhatónak.
És az sem mindegy, Indiáról, Afrikáról, Európáról beszélünk.De sorolhatnám a különböző felfogású népeket.
Hidd el nekem,régen a juhász,pásztor jobban megbecsülte a kutyáját,hiszen munkaeszköz volt. Tudatosan tenyészette, nag gonddal válogatta a kölyköket.
Szerette az állatokat.
Soha nem kötötte volna 1 méteres láncra, soha nem hagyta volna,hogy belenőjön a nyakába a nyakörv. Amit ma számtalan mentett kutyánál lát az ember.
A vadászkutyákat szintén nagy gonddal válogatták,nem szaporodhattak,csak úgy a világba. Hatalmas pénzekért fedeztek jó vadász kanok.
Sajnbos a háború utáni időszak rengeteget rontott a magarok állatokkalvaló bánásmódján. Ideje lenne észretérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!