Ezek az amstaff-ok tényleg ennyire "kemény" kutyák?
jelentve az állatvédőknek
mocskos állatkínzó
Nehéz kérdés.
Teljesen más a két fajta ösztönkészlete. Ezért egészen más okból is verekszenek. Az amstaff bunyója zsákmányösztönből táplálkozik, a moszkvaié védőösztönből. A zsákmányösztön egy idő után kifárad, a védőösztön nem fárad ki.
Viszont a védőösztönös kutya elképzelhető, hogy megkeresné inkább a konfliktus elkerülési módját, azaz megadná magát, hogy elkerülje a bunyót.
Szia!:)
a moszkvai őrkutyát nem nagyon ismerem, de ha ez segít, nekem közép-ázsiaim van. (ez a két fajta kicsit hasonlít, azért írom.)
egyszer engedtem el sétáltatás közben, elrohant, 3 perc múlva szaltózott a levegőben egy kan németjuhász teteme... (szuka volt a kutya)
vannak videók a neten, amikor pit bullt összeengednek kájjal.
a pitt megadja magát, de amikor a káj hátat fordít, megint támad (sunyin)
erre a káj azonnal kivégzi.
ebből lehet következtetni a moszkvai+amstaff harcának kimenetelére;)
őszintén szólva én csak mosolygok, amikor azt mondják, hogy ezek a legdurvább kutyák...
a mostani kanom kájom 6 hónapos. tüzel az egyik szukám (3 hét múlva ivartalaníttatás), és bejött valahogy a kertbe egy óriási fekete keverék kan.
ahogy kimentem a kertbe, és a kan közelített felém (nem támadóan) a kájom leteperte a földre és majdnem széttépte.
annyi szerencséje volt a kutyának, hogy odaugrottam a kapuhoz, kinyitottam, az meg kiiszkolt amint tudott. csupa vér volt a pofája.
(szóltam korábban a gazdájának, hogy ez lesz, mert tavaly is szétcs.szte a kerítésünket a kutya, csak akkor még nem volt a káj...)
a hosszú szőrről meg annyit, hogy még a szukámmal sétálgattam, amikor szemben jött egy komondoros ismerős póráz nélkül...
a komondor naná, hogy oda futott hozzánk, a növendék szukám 1 perc alatt tudatta vele, hogy ki a főnök.
összebelhéztak, a komondor megadta magát, és onnantól minket a saját portájáról sem ugatott meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!