Hogyan szoktassam hozzá a Havanese kutyust újból a rendszeres fésüléshez?
Elmesélem nálunk hogy volt. Nagytestű, viszonylag hosszú szőrű, udvari kutyám van. Kiskora óta fésültem, hogy szokja. Nem is volt vele semmi gond, míg tavaly tavasszal nem jött el a kiállítási szezon és a vedlési időszak, amikor is volt olyan nap, hogy 3-4 órákat fésültem, hogy kinézzen valahogy. Ettől teljesen megutálta a fésülést, és eljutottunk oda, hogy ha meglátta a kezemben a kefét, hanyatt homlok menekült.
Azóta kitaláltam pár praktikát, hogyan "szerettessem" meg vele.
Az egyik, hogy fésülés után egyből kap valami finomat, pl csontot vagy rágcsát, azért mert ügyesen kibírta a tortúrát. A másik, hogy azelőtt fésülöm ki, mielőtt elmennénk valahova kirándulni, így tudatosul benne hogy fésülés után jön a séta, és megéri elviselni. Volt már hogy hiába hívtam, nem jött, így otthon maradt, és csak a másik kutyát vittem magammal. Legközelebb már jött ha hívtam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!