Nagytestű keverék kutyám pár nappal hamarabb kölykedzett mint a pincsim, és most megette a pincsi kölyköket! Ez hogy lehet?
Jol irtak elottem.A falkaban csak a dominans nosteny szaporodhat,o pedig ennek megfeleloen cselekedett.
Es abban is igazuk van az elottem szoloknak,hogy ez az egesz a Te felelotlenseged kovetkezmenye.Miert szaporitasz keverek kutyakat? Miert jo Neked,hogy egy csomo bizonytalan eredetu es genetikaju kolyokkel gyarapitod a szerencsetlen gazdatlan kutyak szamat?
Azt javaslom,roviduton ivartalanittasd mindket szukat.
Na most, hogy mindenki legorombított, elmesélem a mi történetünket, még gyerekkoromból. Volt egy komondor és egy keverék kutyánk, szuka mindkettő, és nagyjából egyszerre ellettek. A komondor egy szó nélkül átment a másikhoz, és megette a kölykeit. Apám amikor ezt meglátta, a komondorkölykök felét átrakta a keverék alá. Az anyjuk megint átment, megnézte, aztán visszament a neki meghagyott kölykökhöz. Felesben felnevelték őket, a keverék is elfogadta az új kölyköket. (És később szüleim az összesnek találtak gazdát.)
A miértet már előttem megválaszolták, ők egy falka, és csak a domináns szaporodhat.
Persze elkülöníthetted volna őket, de szüleimnek se jutott eszébe annakidején, hiszen különben a kutyák jól megvoltak egymással.
Most ennyivel kevesebb kölyköt fogsz a piacon árulni.
Mindenki csak jól járt. A kutyának több esze volt.
Ez csak úgy történhetett, hogy nem ivartalanítjátok a szuka kutyáitokat, és termelitek a menhelyre a kutyákat, ráadásul egyszerre két kutyával is.
Szerencsétlen kölyköket sajnálom, el kellet volna különíteni a két szukát.
Néha előfordul az is, hogy a szuka a saját kölykeit is megöli sajnos:S
ma 06:29
Nem magunkbol indulunk ki,hanem a tapasztalatokbol sajnos.Ha res volt a keritesen,ha a kan kutya megtanult repulni,tokmindegy,a Te felelosseged a szuka kutyad ivartalanitasa.A tobbi csak kifogas.
A keverek kutya is lehet szep meg jo,csak eppen tul sok van beloluk,kb. masfel millioval tobb,mint kene.Es amig ez a helyzet,nem az a kerdes,hogy miert ne szaporits,hanem hogy miert szaporits? Megis mi hasznod belole,miert jo az Neked?
Raadasul olyasmit csinalsz,amihez nem ertesz,eletekkel jatszol.Ki tudja,hogy a kutyaid milyen genetikai hatteret orokitenek,es meg ha ingyen adod is,lehet,hogy a kolykok gazdijai a gatyajukat rakoltik majd az olyan egeszsegugyi problemak kezeltetesere,amik a Te hozzanemertesed kovetkezmenyei.
Aki nem ert hozza,ne jatsszon eletekkel.En nem ertek hozza,igy eszem agaban sincs nekiallni szaporitani,pedig TK-s kutyam van.Javaslom,Te is gondold at,micsoda felelosseg ez,hiszen a kutyaid minden leszarmazottjaert Te vagy a felelos,az ukunokaikert is.
utolsó :Köszönöm!
Nos kedves,nagyon okos lecs"szők.El voltak különítve!A pincsik egy mellékhelyiségben voltak,kinyitottam az ajtót még szellőztettem rájuk,meg takarítottam a helyüket,és amíg seprűért mentem, a nagy kitört a kenelből!kb.két perc,négy pincsi kölyökre:(Ivartalanítani a környékünkön nincs lehetőség,csak kb 80km-re.Plusz 30-50-ezer forint.5 éve van meg a kutya,eddig ha tüzelt,kenelbe zárva hagytam,és mindig sikerült megakadályozni a szaporodást.most úgy tűnik,későn vettem észre,és reggelre egy hatalmas termetű kutya igenis benn volt a kerítésen belül,épp akcióban,sajnos.!!Azóta a kölykeiknek szerető gazdijaik vannak,és még a pincsit sem engedtem újra össze a kannal......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!