Nagyon megviselné a spánielemet, ha a baba miatt ki kellene költöznie az udvarra?
Nagyon megviselné és a gyerekre haragudna miatta. A picinek semmi gondja nem lesz a kutyától! Már a pocakodban hozzászokott az állat közelségéhez.
Az én lányom állandóan együtt van a kutyával, a szobájába is bemehet, sose tiltottuk. A kutya nagyon vigyáz rá (német-juhász), a legjobb barátok. A bundájába kapaszkodva szokott felállni (9 hós lesz).
Akkor most ki a főnök otthon? Én mindenekfelett imádom a kutyámat (második vagyok) de az van, amit én akarok, nem amit a kutya. Esetleg egy kutyasuli segíthet. Nem bántásból mondom, de ha ennyire nem értetek a kutyákhoz, hogy egy spániel kifog rajtatok, tényleg érdemes lenne segítséget kérnetek kutyakiképzőtől, tapasztalt kutyatartótól. Ugyanis így nem jobb lesz, hanem rosszabb. Előbb a lakásból teszed ki, ami miatt jogosan fog haragudni, féltékenykedni az eb, ezért később a kertben se lesz jó, mert ugye oda is kivinnéd a kicsit, jön a kennelbe zárás....
Érdemes lenne átgondolnotok a dolgot.
Szia!
Valószínűleg megviselné, mivel a spani különösen gazdi-függő kutya (nekem is spánielem van, tudom milyenek). A babát nem azzal véded meg, ha a kutyát kizárod a kertbe, hiszen előbb-utóbb a kicsi is kimegy majd oda, gondolom; akkor hova tennéd a kutyust?
A fürdetéskor - és még esetleg etetéskor, vagy ha a helyén pihen pl? - előforduló morgás annak lehet a jele, hogy a kutyus nincs megneveleve, a vezér szerepet a falkátokban (vagyis a családban) magára oszotta. Ezen sürgősen változtatni kéne, még a bébi érkezése előtt, mindenki érdekében. Ez a helyzet senkinek sem jó, a kutyának sem, hidd el. Érdemes lenne vele kutyasuliba járni, ott a kiképzők fel tudják mérni a helyzetet és sok hasznos tippet is adnak a neveléshez.
Ha Budapesten, vagy környékén laktok, tudom javasolni a Népszigeti Kutyasulit - www.kutyasuli.hu - nagyon jó kiképzőcsapata van, én szívből ajánlom őket.
Sok sikert Nektek, a kicsihez pedig gratulálok!
Nem arról van szó, hogy megviselné: a spániel vadászkutya, valószínűleg remekül elszórakoztatná magát az udvaron. Csak ha most, hogy jön a baba, kirakod az udvarra, pont azt éred el, amit nem akarsz: féltékeny lesz, és a gyerekkel meg akar majd küzdeni a helyéért.
1. Ne zárd ki az udvarra, próbáld "bevonni" a gyerek körüli teendőkbe!(ne tudja elérni a gyereket, de legyen pl a lábadnál, mikor pelust cserélsz)
2. NE hagyd őket egyedül.
3. A kutyával is foglalkozzatok külön (séta, labdázás)
A lényeg, hogy ne élje meg törésként a baba jöttét. Mindenképpen kevesebb időtök lesz rá, de azt töltsétek tartalmasan, ne csak futtában etessetek, ilyesmikre gondoltam.
Sok szerencsét, gratulálok a babához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!