Mennyire beteges fajta kutya a boxer?
Figyelt kérdés
2011. szept. 14. 16:08
1/17 anonim válasza:
Tévhit hogy beteges. Nekem is van egy nem törzskönyves. 6 éves semmi baja nincsen. Egyszer kellet vele dokihoz mennem mikor egy másik kutyavával összeverekedett és az az oldalából kiszedett egy darabot. De amúgy semmi más!
2/17 anonim válasza:
attól még, kedves első, hogy a te tk nélküli kutyádnak nincs baja, nem jelenti, hogy a boxer a fajta adottságai miatt nem lehet hajlamos bizonyos betegségekre...
3/17 anonim válasza:
Én nem azt mondtam hogy nem lehet beteg. Mer a fajtának is meg vannak a maga betegségei mint minden fajtának. De én ezt úgy értem hogy álltalában nem beteges fajta. De ezt már nem egy kutyán tapasztaltam Nekem eddig 3 Boxerem volt 2 törzskönyves ez meg menhelyi volt. De az egyik ismerősömnek is van 2 meg a szomsédomnak is van 1. És az ővék se beteges!!!!
4/17 anonim válasza:
Mint minden fajtánál, a boxernél is vannak a fajtára jellemző betegségek. Ezeket akkor tudod elkerülni a legnagyobb eséllyel, ha olyan tenyésztőtől veszed, aki egészségügyi garanciát is foglal az adásvételi szerződésbe. Az ilyenek ugyanis garantáltan mindent megtesznek a szelekció során az örökletes betegségek ellen.
5/17 anonim válasza:
Nekem egy kölyköm van, 14 hetes, vele is minden rendben minden téren.
Az ismerősi körömben sok boxer volt eddig, és mindenkinek makk egészségesek voltak a kutyák, akár törzskönyvezett, akár nem.
A fajta jellemzői is szuperek: tökéletes családi kutya, mégis kiváló őrző-védőnek.
Én a boxerre szavazok! - igaz, elfogultan! :P
6/17 anonim válasza:
Nekem nyárra lesz meg a boxerem! Remélhetőleg az Őrhalmi kennelből! Nekik megvannak a szűrések szép egészséges kiskutyák vannak és az előző almok is gyönyörűek..de pl. volt olyan kölyök aki vízfejjel született nem biztos hogy ez a helyes megnevezése de ilyenről is hallottam már.
7/17 anonim válasza:
Szia! Az én boxosom csípő ízületes, így nem nagyon lehet terhelni (nagyokat sétálni, futni). De sajnos nem tenyésztőtől vettem anno, se szerződés se szűrés...semmi. Akkor azt hittem nem fontos, minek is, de utólag jöttem rá, hogy igenis fontos. Legközelebb ilyen hibába nem fogok esni.
8/17 anonim válasza:
A Boxerek mint a legtöbb rövidebb orru kutya hajlamosak a szívbetegségekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!