Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szerezhetek engedélyt...

Hogyan szerezhetek engedélyt több kutya tartására?

Figyelt kérdés

sziasztok:)

6 kutyám van.

1 menhelyi, 1 fajtatiszta, 1 vemhesen talált, akinek 8 kölykéből 3-nak nem találtunk gazdát, menhelyre nem akarjuk beadni, és hozzánk is nőttek. (ők nagyon kis termetűek.)

szóval a probléma az, hogy ahol lakom, családi házanként 3 kutya tartható. (nagymamám szerint 2, de én úgy tudom, hogy 3.)

minden nap 2 órás sétára megyünk az erdőbe, de ehhez el kell haladnom egy óriási fekete kan kutya előtt, aki egész nap szabadon van.

tavaly már megkértem a gazdáit, hogy javítsák ki a kerítést, ezt meg is tették, de idén megint kiszökik.

nekem is van egy közép-ázsiai kan kutyám, 6 hónapos, hamarosan rivalizálni fognak.

+ ez a kutya már a sétákra is elkísér minket. (nem csoda, szerencsétlent még egyszer nem sétáltatták meg szerintem...)

a tegnapi séta végén épp a fekete kan háza előtt voltunk, és hazaért a gazdája.

beszéltem vele, hogy a kutyája hozzánk jár, tönkre tette a kerítést, és félő, hogy össze fog verekedni az enyémmel.

(a vemhesen befogadott kutyának még nem húzódtak vissza az emlői eléggé az ivartalaníttatáshoz, ezért most tüzel.)

nem tudnák-e megint megjavítani a kerítést?... (mármint a sajátjukat, a mienket mi fizettük ki, 20.000 ft volt...)

erre azt mondta a pasi, hogy a kerítésükkel semmi gond, a kutya akkor szökik ki, amikor kiáll reggel a kocsival.

most én erre mit tudjak mondani???

nem érdekel, mikor szökik ki, ne szökjön ki. (persze csak vigyorogtam, mint egy hülye...)

még meg is jegyezte, hogy látja, nekem is szép gyűjteményem van...

félek, nehogy elvegyék tőlem a kutyákat, tudom jól, hogy milyen sors várna rájuk.

itt senkit nem zavarnak, én teljesen szabályosan tartom őket, kutyasulizunk, óriási sétákat, hétvégi programokat csinálunk nekik, lány létemre én építek nekik a kertben is agility pályát...

szóval hol tudok papírt szerezni - ha lehet ilyet -, hogy legálisan legyen nálam 6 kutya???

nagyon fontos lenne!!!

én a fekete kannak sem szeretnék ártani, de a gazdája egy igazi idióta.

az a kutya agresszív, és az az utca vezet a volánhoz, ahol minden nap gyerekek meg nénik járnak kajával teli táskákkal... engem is nemegyszer támadott volna meg, ha nem kezelem a helyzetet.

de sintért meg ilyeneket nem akarok bevonni a dologba, csupán megértetni a gazdával értelmes beszéddel, hogy ez így nem működhet.

biztos vagyok benne, hogy az én közép-ázsiaimat nem kell majd félteni ettől a kutyától (már most nagyobb nála), de miért kell, hogy összeverekedjenek??

2011. szept. 13. 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Önkormányzatban kell kérni az engedélyt. A kijáró kutyánál pedig, ha megvan az engedélyed, tehát, Te már nyugodt lehetsz, akkor szépen videóra veszed amikor az eb kint van. Szerzel, ha tudsz tanut is. A videót DVD-re átírva beadod a jegyzőnek a feljelentés mellé.Nem fogják elvenni azt a kutyát, csak felszólítják és a következő alkalommal büntetik pénzösszegre.
2011. szept. 13. 10:18
 2/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen!!!

és az önkormányzatba ha úgy megyek be, hogy már megvan a 6, akkor nem büntetnek meg?...

gondolom fizetni kell az engedélyért?...

2011. szept. 13. 10:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen a kutyákhoz való viszonya a Te önkormányzatodnak.Nem hiszem, hogy megbüntetnének. De ezt pontosan nem tudom Neked megmondani. Ismerőseim kértek csak ilyent.
2011. szept. 13. 10:25
 4/11 A kérdező kommentje:

értem, köszönöm!:)

jöhetnek még válaszok, hogy pontosan hogy is működik ez!:)

2011. szept. 13. 10:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Az önkormányzati rendelettől függ. Van ahol ki van kötve,hogy csak tenyésztő kaphat engedélyt.Tehát bejelentett kennelnévvel. De arra ki kell adniuk.

Menj be és kérdezd meg. Sok függ a hozzáállástól is.Ha kifogsz egy aktakukacot aki ragaszkodik a rendelethez, akkor lehet, hogy nem ad engedélyt.

2011. szept. 13. 10:49
 6/11 A kérdező kommentje:

jaj, hát ez nem jó hír, az én falumban elég sok a vaskalapos, beszűkült ember...:(

remélem, nem veszik el tőlem a kicsiket, szerintem nálam teljesen jó helyük van. igaz, a gatyámat is a kutyákra fizetem, de inkább kutyákra, mint ruhákra meg felesleges kajára költök.

(a kutyák happy dogot és házilag főzött kaját kapnak - szóval nem rajtuk spórolok...:))

de félek, ha ezt előadom az önkormányzatban, még meg is büntetnek...

és nem akarok dupla vagy semmit játszani...

ha van még ötlet - valami jogi kiskapu vagy mittudomén, akkor nagyon szívesen fogadom!:)

és köszönöm az eddigi válaszolóknak is a segítséget, máris többet tudok!:)

2011. szept. 13. 12:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy a szomszédok írásos beleegyezése is szükséges! Ez a tenyésztőkre is vonatkozik.
2011. szept. 13. 15:08
 8/11 A kérdező kommentje:
na az király... sarokházban lakunk, a mellettünk lévő szomszédok nagyon jófejek, de az utca túloldalán lévők nem normálisak... elolvasom a helyi határozatot, hátha nem olyan katasztrófa...
2011. szept. 13. 15:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Először is nézz utána, hogy mi van pontosan a helyi rendeletben. Tavaly én is kérni akartam engedélyt, de mint kiderült nálunk nincs is helyi rendeletben megszabva, hogy hány kutyát tarthatok. Így amíg nem sértem az állatvédelmi törvényt, addig annyi kutyát tartok, amennyit akarok.
2011. szept. 13. 15:40
 10/11 Akiteki ***** válasza:

Én már végigjártam ezt az engedélykérést.

- Először is minden KÖZVETLEN szomszédoddal írasd alá, hogy nincs kifogása a kutyáid ellen. A két házzal odébb lakó már nem számít.

- Hozz igazolást az állatorvostól (esetleg a körzeti állatorvostól), hogy a kutyáid egészségesek, jó körülmények között vannak tartva.

- Írj egy nyilatkozatot hogy mit csinálsz az ürülékkel és az elhullott állat tetemével. Csak azt ne írd bele, hogy a kukába dobod. :)) Ha van emésztőtök, akkor írd azt, hogy abba teszed az ürüléket, ha nincs, akkor találd ki, hogy elásod a kert végében, az elhullott kutyát meg elhamvasztod. Ezt a papírt vidd be az ÁNTSZ-hez és kérj egy papírt, hogy ez megfelel a környezetvédelmi előírásoknak.

- Ezekkel a papírokkal sétálj be a jegyzőhöz és kérj engedélyt a kutyákra.

Sok sikert!

2011. szept. 13. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!