Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha a kutya olajat...

Mit tegyek, ha a kutya olajat ivott?

Figyelt kérdés
5 hónapos kölyökkutyám már 3 napja hány. 3 nappal ezelőtt véletlenül belenyalt az olajjal teli serpenyőbe. Nem tudom, hogy mennyit ivott belőle. Azóta nem adtunk neki kaját csak ma. Lehet, hogy ezzel csak ártottunk neki, hogy nem adtunk kaját? Mit tehetek, hogy elmúljon a hányás és helyrejöjjön?
2011. szept. 12. 21:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
de miylen olajat ivott? gépolajat?
2011. szept. 12. 21:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
nyugodj meg, el fog múlni. tapasztalat :)
2011. szept. 12. 21:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Étolajat. Akkor tuti nem lesz baja? Nem gond, hogy már 3 hónapja tart? Nem kell állatorvoshoz vinni? Szerintetek kaját adjunk neki vagy inkább koplaltassuk ilyenkor?
2011. szept. 12. 21:44
 4/9 Akiteki ***** válasza:
Semmit. A kutyák könnyen hánynak, ugyanolyan gyorsan el is múlik, ahogy jött. Esetleg még egy kis hasmenése lehet tőle. Az étolaj nem mérgező. (gondolom ha serpenyő, akkor az volt benne.)
 5/9 anonim ***** válasza:
Kaját adtam volna neki,de nem hiszem,hogy maradandó károsodást okozott a koplaltatás.Ha csak olajat ivott,tényleg ne lesz baja.Mindenesetre fura,hogy 3 napja hány,megnyugodhatna már.
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem kéne adni kaját, hogy serkentse a bélműködését, és felszívja az olajat, de hívj fel egy állatorvost biztos-ami biztos. Aztán majd írd meg hogy mi lett a kutyusoddal. Remélem jobban lesz.
2011. szept. 12. 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha nem hagyja abba a hányást, akkor vigyétek orvoshoz, mert nem biztos, hogy az olaj a baja. Bár elég valószínű! :)
2011. szept. 12. 21:47
 8/9 nory0722 ***** válasza:
100%
Próbáljátok meg,hogy most csak tápot adtok neki,és azt is csak keveset,inkább többször. Nem lesz semmi baja,de ez valamennyire felszívja,ettől kicsit jobban lesz. Igyon sok vizet,kevés tápot,pár nap múlva nem lesz baja! :)
2011. szept. 12. 22:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Szerencsére már jobban van. Amióta ismét adtam neki enni, már nem hányt. Úgy látszik nem tettem jól, hogy koplaltattam. Így felszívta a kaja az olajat. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2011. szept. 14. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!