Egy farok nélküli kutya normálisnak tekinti saját magát?
Akinek csonkítva van kiskorától a farka.
Az nem gondol arra, hogy kilóg a sorból, és más kutyának van ott hátul valami izé,. ficánkoló dolog, nekem meg nincs.
Érti ezt a kutya?
hát szerintem ez eléggé érdekes kérdés.: a kutyák testbeszédéhez valamilyen szinten hozzá tartozik a farok is. PLD ha egy kutya felhajtja a farkát azt azért teszi hogy minél magasabbnak tűnjön és tekintélyt követel. A mopsz ha leengedi a farkát akkor bizonytalan vagy fáradt, ha felkunkoritja akkor vidám ( saját mopszi tapasztalat), de olyat is hallotam, hogy ha egy kutya fél akkor a farkát lehajtja és behajtja a nemi szervéhez amennyire tudja. ezt a másik keverék kutyusom igazolta is néhányszor.
szóval igazán teljes életet nem él szerintem.
ma 21:49
Talán azzal rontottad el, hogy végszóként azt írtad " teljes életet nem él"
Mert ez így nem igaz.
A farok nem viccből lett oda "téve"
Elhiszem, hogy vannak fajták, akiknél jár bizonyos előnyökkel, ha vágva van, de a farok alapvetően az egyensúlyozásért felelős. (a gerinchez kapcsolódik)
Nem fog eldőlni a kutya farok nélkül, de én például még soha nem láttam vágott farkú yorkit olyan mereven állni, és figyelni (ha lát valami gyanusat) mint az én hosszú farkúm:) Lehet, hogy ez így hülyeségnek hangzik, de látom, amikor koncentrál, és a farka az utolsó porcig meg van merevedve:) Röhögőgörcsöt kapok, de sajnálom is azokat a kutyákat, akik csak egy kis csonkot csóválnak a popójukon.
Ismerek 3 lábú yorkit, most akar menni vele a gazdija agilityzni, mert annyira tombol benne az energia.
De neki akkor is speciális terep kell, mert 3 lábbal nem tudja megcsinálni azt, amit a többi kutya a pályán.
Persze a vágott farok nem szab ilyen korlátokat, de akkor is...annak ott a helye:) szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!