Labradort mivel lehet a legegyszerűbben megtanítani sétálni?
A retriever póráz ugyan az,mintha fojtót használnál(nem szögeset). Én is használom menhelyi kutyáknál,de a fojtó annyiból jobb,hogy ott a kutya a hanggal azonosítja. Mert a lánc csörög,és berögzül neki,hogy ha csörög,akkor már nem jót csinál. Egyébként miért ne használhatná a haltit? Ha már egyszer kiadta rá a pénzt...? Mi az,hogy szégyen a suli? Szerinted mindenki úgy kezdi,hogy tud mindent,hogy kell tanítani...hasonlóak? Én fél év menhelyi kiképző mellett töltött idő és 2 kutyasuli kijárása után is tanulok még újat/jobbat!
Szerintem pont,hogy nem szégyen segítséget kérni,tanulni vágyni,közösségbe menni a kutyával.
Nekem goldenem van, 9 éves. Sajnos többen sétáltatjuk a családból (sokat dolgozunk és így mindig le van osztva, ki mikor viszi). Egyedül a férjem és én, akik el is várják tőle, hogy ne húzzon, többiek inkább repülnek utána.
Egy fantasztikus "eszközt" találtam a neten. Sétáltatáskönnyítő. Egy anyagból készült pofa"hám". Teljesen humánus, de a drága nem tud belefeszülni, mert a pofiját húzza vissza. Úgy néz ki, mint a lovaknál ami a pofájukon van, kivéve persze a zabla. Nagyon hatásos. Ha elkezd húzni, akkor egy finom rántással (csak jelzésképpen) és egy LASSAN/LASSÍTS felszólítással, ami lehet határozottabb, visszatartom. Egy két nap és olyan ügyes lesz, hogy csak na!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!