Hiperaktív kutyának állatorvos milyen gyógyszert írhat fel?
Mi az, hogy "hiperaktív"?
Nem fog gyógyszert adni az orvos, mert ilyenre nincs. Le kell fárasztani a kutyát testileg, agyilag.
Akarhany nm2-e is van, az nem eleg neki, mert nem fogja magat lefarasztani.
Atyaeg, egy növendek kutyanak gyogyszert adni -.-
Vidd kutyak köze, hidd el el fog faradni. Kezdjetek kutyaiskolat, vidd ki egy mezöre-retre futtasd (te mehetsz biciklivel is).
Ha mar 9 honaposan nem birtok vele, mi lesz, ha 1,5-2-3-4 evesen ereje teljeben? Ketamin??
Szoval farasztasz elöször testileg utana szellemileg!
Hajra, ha mar kutya kellett. Napi elfoglaltsagotok meglesz a következö 10-en evre.
Hidd el tudom milyen egy hiperaktiv kutya, nekem egy vizsla-terrier keverekem van, na ö a hiperaktiv.
Labdaert 1,60-at ugrik allto helyeböl, egesz nap pörög, klikkerezünk tud mar csomo mindent (hajol, tolat, forog, kontakt palcat erint, pacsit ad felvaltva). Es az alap parancsokat (ül, fekszik, hozzam, marad, apport), 14 honapos ivtalan szuka.
Kertben el 9,5 eves ivtalan kannal, napi 1-2 oras seta kinn a reten, heti 2-3x uszas, oktobertöl kutyasuli+agility.
Sok sikert! Ne akard gyogyszerezni, tönkreteszi a majat. Foglalkozz vele sokat, nektek is jot fog tenni.
Ha tenyesztötöl van, akkor pedig hivd fel es kerhetsz egy masik, alacsonyabb energiaszintü kutyat.
A farokkergetés sajnos lehet veleszületett rossz szokás. De lehet azért is, mert a német juhásznak nem csak fizikai terhelésre van szüksége, hanem szellemileg is foglalkozni kell vele. Munka kutya, amelynek szüksége van feladatok tanulására, azoknak állandó kontrolljára.
A Te kutyád fiatal még. Majd 5-6 éves korára alább hagy egy kicsit a nyüzsgése.
Lehet, rosszul is választottatok kölyköt. Egy családi kedvencnek az alom nyugodtabb kölykét kell venni.
Az, hogy "szaladgál" nem jelenti azt, hogy lefárad, sőt! Erről a felelősséget vállalt tulajdonosnak kell gondoskodnia nap mint nap, hogy ő lefáradjon előbb fizikailag, majd szellemileg.
Előttem szólók nagyon jó tippeket írtak, nem ismétlem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!