Berni pásztorról vélemények?
nagy,szőrös,aranyos.
amúgy meg: GOOGLE
Tulajdonságai
Leírás:
Nagy termetű, masszív kutya. Feje hatalmas, a bernáthegyiéhez hasonlít. Szeme sötétbarna. Füle lelóg. Háta széles, erős, ágyéka feszes, fara enyhén lejt, mellkasa mély. Végtagjai erős csontozatúak, párhuzamosak. Farka lelóg, a vége enyhén visszahajlik. Szőrzete lágy, eléggé hosszú. Szurokfekete bundáját vörösesbarna foltok tarkítják. Fején fehér orrcsík, mellkasán fehér csík található; a mancsa és a farka vége ugyancsak fehér.
Tulajdonságai: Kiegyensúlyozott, vidám természetű, szelíd, de félelmet nem ismerő, engedelmes.
Alkalmazása: ősei valamikor a római légiók ellátó vonalait és raktárait őrizték. Később fogathúzó kutya volt, s nyájakat őrzött a berni kantonban. Manapság őrző-védő eb, házőrző, vakvezető kutya.
Marmagasság: 64-70 cm
Testtömeg: 35-50 kg
Alomszám: 6-10 kölyök
Várható élettartam: 12-14 év
Remélem segít!
remélem bele gondoltál abba,hogy ez egy nagyon BETEGES kutyafajta!
Egy csomó betegsége van,talán nekik van a legtöbb!Jól gondolg meg.
Nekem 2 is van. 1,5 évesek, nem testvérek, nem is egy helyen születtek, de még nem volt komoly bajuk!
Engedelmes, aranyos, szelíd kutyák, akik azért jeleznek, ha kell. Imádom őket!
Kedves Dorottya!
Mi az a csomó betegség, ha megkérdezhetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!