Kutyakaja-receptek? Mitől olyan ízletes a konzerves kaja, mit főzzek neki, mivel ízesítsem amit ugyanolyan keddvel eszik?
Én Dog Chow juniort adok a kutyusaimnak(ezt szeretik). A pedigree attól függetlenül,hogy agyonreklámozzák nem valami jó minőség.
Az én kutyusaim pl. hasmeést kaptak tőle.
Nem nagyon szoktam csontos húst adni nekik, inkább szín húst meg belszerveket. Persze mértékkel és csak főve.
Természetesen nem mindenki teheti meg,hogy 10ezreket költsön kutyatápra, de szerintem ez is jó(gyönyörűen nőnek,szépek). Néha egy kis vitaminkiegészítést is adhatsz neki.
Sok boldog együtt töltött időt kívánok a kicsihez!!!
Minőségi tápon etetek 3 kutyát, havi szinten egy zsák fogy el, ami 13.000Ft. Ha valaki dohányzik, akkor min. 400Ft/doboz 31 napra 12400Ft (nem tudom mennyi az ára pontosan). Akkor miről is beszélünk?
Természetesen nem ismerem a kérdezőt, de nagyon sok embernek sír a szája, hogy erre-arra nem jut, de a cigi ott lóg a kezébe.
Érdekes, hogy ezek szerint sokkal egyszerűbb munka után a kutyákra főzni, mint elé tenni a tápot! Elárulom, hogy amikor én hazaérek, annak is örülök, ha a családra jut időm főzni, nemhogy a kutyákra. Ezért inkább lemondok az ilyen szenvedélyekről, és a kutyákra költöm.
A másik, hogy mi van a farhátba, répába, rizsbe? Ezzel ellentétben pl az Acanába/Orijenbe? És miért is kap a kutya Vegetát?
Persze, ha főz valaki a kutyájára, akkor olcsóbban jön ki, mert olcsó a farhát és egyéb nyesedék! De mi van benne, ami kell a kutyának?
A másik probléma: kölyökkutya, tehát fontos a megfelelő táplálás! Ez igaz! De egy felnőtt kutyának elég a moslék, vagy turkáljon szemétbe?
A megfelelő kaja otthoni elkészítésével kapcsolatban nagyon el vagytok tévedve! Nem arról szól, hogy ami a legolcsóbb és emberileg is jól hangzik, az mehet bele, aztán jó napot!
15 kg táp egy 10 hetes kiskutyának 2-3 hónapra elég ... ha nincs havi 3000 Ft-od a kutya etetésére, akkor miből fogod fizetni az orvosi kezeléseket, ha akármi történik vele? lásd csak egy olyan banális dolog, hogy összeszed egy kullancsot...
felelős állattartás!
Az emberi előítéletek magyarországon a csúcson járnak...Fő a megértés!
Ezt a kutyát befogadtuk mert valamelyik iszonyú menő egy luxuskocsiból kidobta az utcára. Neki lett volna pénze...tuti. Én magamnak sem tudok lazacot venni pedig imádom ...A kerti zöldségek és olcsobb koszt jut nekem is..Nem iszunk nem dohányzunk -mi afféle eccerü emberek vagyunk- de ha már itt ez a ártatlan kiskutya nem akarjuk hogy éhenhaljon, szeretjük, de könyörgöm már oda jutott az emberiség ezzel a sok menhellyel a hátán, hogy csak akkor tartsak kutyát ha minőségi kaját veszek neki??? Jézusom!! Nem megyek kozmetikába fodrászhoz évek óta, de most eladom pár cuccom mert ha nem is 12 000-el de megnőtt a havi kiadásunk mert igenis azért veszek neki kaját. De ez tényleg agyrém hogy a kutya majdnem jobb minőségű kaján élhet már mint mi! Az energia sem csak a táplálékból jut a szervezetünkbe de ebbe bele sem megyek inkább...na. ennyi. Köszi a véleményeket és a válaszokat!
Én prémium tápot adok a kutyáimnak. (13 kg/16.000 Ft)
De, sajnos nem mindenkinek adatik meg, etess BARF-os módszer szerint. De hidd el, ez nem úgy működik, hogy egyszer eszik egy kis ilyet- egy kis olyat..NEM! Szigorúan meg van az étrend, a beszerzés, a fagyasztás, a legfontosabb: az ARÁNYOK!!! Nézz utána a neten, és kb. fél év kutakodás az etetés után az interneten, min. 2 heti kajáját megvenni és kezdheted. A kutyáknak az egyik legegészségesebb etetési mód viszonylag olcsón ki lehet jönni belőle, csak sokat kell pepecselni. Pl. 50 kg marhahús porciózása stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!