Hol vesznek kutyát Bécsben szombatonként?
Törzskönyvvel szeretnénk eladni, normálisan.
Az egyik kutyánk Norvégia szépe lett- törzskönyvvel vitték ki, nem csak besétált ÉSZAK-Európába...
A rendes válaszolóknak köszönöm!
Írhatnak privátot is akik tudják és akár autóval ki is viszem őket, ha segítenek.
Miért, arrafelé van kutyavásár, ahol törzskönyves kutyákat árulnak egy rakás pénzért rendes tenyésztők?
A legtöbb amit tehetsz szerintem, hogy meghirdeted szaklapokban, szakmai apróhirdetéses oldalakon a neten, és vársz, amíg valaki jelentkezik.
Köszönöm a 2. válaszolónak...
Olxon hirdettem de akkor még úgy hogy neki kell eljönni a kutyusért... végülis volt aki jött.
Még olyat hallottam, hogy mint Amerikában ilyen állatkereskedő BOLT nyílt talán 2 helyen Bécsben... de akkor már inkább magánszemélynek adnám, mint állatkereskedésbe...
Az a baj az ilyen boltokkal,hogy 1-3 hétig ott van a kiskutya,de ha addig nem kel el,általában kutyagyárba kerül(Puppy mill).
Meg az,hogy bárki megveheti,nem érdekli a kereskedőt,milyen sorsa lesz a kicsinek.A vevő fizeti,viszi,többi nem érdekli a kereskedőt.
Lelkiismeretes tenyésztőként ezt nem akarhatod.
Igen, magánszemélynek szeretném inkább eladni a kutyákat...
//ugh puppy mill...//
És magánszemélynek se akárkinek. Már beszéltünk le anyukát aki kb. 8éves kislányának akart venni kutyát, mert a kislány oda meg vissza van érte hogy xyz énekesnőnek is olyan van...-_-'
Az előbb úgy írtam a kérdést hogy "kutyapiac" más néven kutyavásár vagy ahogy nevezni akarják ahol kimennek a tenyésztők és meg lehet nézni a kicsiket, az anyjukat stb. De azt a kérdést törölték.
Nem akarom hogy puppy millbe kerüljenek, sőt azt se ami itt Magyarországon esett meg hogy egy csaj visszahozta a kutyát, hogy "kutyaszaga" van... szegény pici be volt fújva parfümmel...:'( és amúgy nem volt semmi szaga, simán kutya...
Másrészt én ezt normálisan képzeltem el. Törzskönyvvel, kutyás könyvvel, leírni/elmondani hogy mit hogy kell bánni a kutyával, NEM csak pénz-kutya csere azt csá....
Viszont 2 helyet találtam és az se biztos, ennyit meg nem utazom ha mégsem az...
3. válaszoló köszönöm, igen, vettek már úgy kutyust :) de sokan nem utaznak el Magyarországra...
Szerintem maradunk itthon, ennyit nem utaznék a semmiért pici kutyákkal - oda meg vissza... :)
tenyészszemle kellett anno törzskönyvhöz- vagy mi vagyunk túlbuzgók :)
Ahol meg több kutya van alap az oltások, szűrések, naponta takarítani a helyüket!
Csivava, de most nincsenek kicsik- ha ezért érdekelt volna.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Mennek a zöld kezek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!