Télen beengeditek a kinti kutyát a lakásba? (van egy
príma, jól szigetelt kutyaólja)
Figyelt kérdés
A párommal vitázunk ezen,nemrég fogadtunk be egy kóbor kutyát,szeretjük,okos kutyus,tök jó házikót barkácsolt neki a párom.ő azt mondja,télen engedjük be amikor nagyon hideg lesz,én azt mondom,maradjon kint,jó a háza,még a ház is védett helyen van(féltető alatt),és amúgy kóborka volt,tehát hozzá lehet szokva.szerintetek?
Nem,pedig rövidszőrű.A hőmérséklet ingadozás még rosszabb nekik.Neki is egy jól szigetelt háza van alulról is,az ajtón meg hővédő függöny van+ van ála egy paplam amibe beletúrja magát .A háza pedig elég nagy,mert nagytestű kutya.10 fok örülire bemelegíti a házát télen,neki az elég.
2011. szept. 2. 06:55
2/17 anonim válasza:
Amíg fiatal volt addig mindig kint volt télen is, mert tényleg egy olyan jól szigetelt, kipárnázott ólat csináltunk neki télire hogy jól érezte magát bent :D
De már nagyon idős kutyus (15 éves lesz) így be szoktuk engedni az utóbbi években éjszakára.
2011. szept. 2. 06:56
3/17 anonim válasza:
Ja igen, és rövidszőrű.
4/17 Salx Narval válasza:
Az enyém is kint van télen, nyáron, természetesen nagy és hőszigetelt kutyaólban.Betudna menni a kazánházba is ha fázna, de csak akkor menekül be, ha tűzijáték van.
5/17 anonim válasza:
Szerintem is maradjon kinn. Semmi baja nem lesz tőle, mellesleg gondolom, hogy mivel kóbor kutya volt, nem szobatiszta és nem lakáshoz szokott... Szóval valószínűleg összerondítana neked ott mindent - ennek szerintem a párod sem örülne, vagy ha igen, majd ő takarít, és meglátjuk, meddig bírja :)
Lehet egy kutyát attól még nagyon szeretni és jól tartani, hogy nem ráncigálod be a lakásba! :)
2011. szept. 2. 06:59
6/17 anonim válasza:
Kutyának kinn a helye! Büdös, lehet nem érzed de a vendég rögtön megérzi a szagát. Kutyaszőr mindenütt. Az nem otthon többé...
2011. szept. 2. 07:19
7/17 anonim válasza:
A enyémek bejöhetnek akármikor amikor akarnak(télen-nyáron) de 2-3 óra múlva kimennek. Maguktól. Nem hosszúszőrüek, de szeretnek kint lenni. Természetesen van hőszigetelt kutyaházuk, vízmelegítős itatójuk...
2011. szept. 2. 07:25
8/17 anonim válasza:
Maradjon kint! Mondjuk nem azért, mert a vendég megérzi a szagát, mert én ezt nagyívben le....-nám...
Hanem mert a hőingadozás tényleg többet árt neki. Tegyetek az ólba szalmát és semmi baja nem lesz!
2011. szept. 2. 07:41
9/17 anonim válasza:
Szerintem maradhat kint is, nem hinném, hogy baja esne. Vannak betegesebb kutyák, akik a jól szigetelt kutyaház ellenére is nehezen tűrik a hideget, megbetegednek, de ez ritka, és ha ez lenne gondolom úgy is tennétek ellene.
Mondjuk nekem dobermannjaim vannak, ők bent vannak a lakásban. Napközben kutyaajtón keresztül bármikor kimehetnek, de ők nagyon szeretik a meleget, télen amikor otthon vagyok és befűtök mindig a konvektor előtt melegszenek. :) Aztán séta, de annak ellenére, hogy lényeggében benti kutyák még soha sem fáztak meg nagy hidegben 4-5 órás séta alatt sem..
2011. szept. 2. 10:10
10/17 anonim válasza:
az én kutyám kinti-benti.de télen-nyáron benn alszik.én sajnálnám kinn hagyni télen éjjel..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!