Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi van az újszülött kiskutyáva...

Mi van az újszülött kiskutyával? Hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés
nagyon kétségbe vagyok esve!tegnap születtek kiskutyák. az egyik összerándul, begörcsöl, megkeményedik az egész pici teste, nyújtogatja a nyelvét, de egy idő után leáll és pihen, aztán megint, ráadásul mikor elkezd görcsölni, előtte felsikít!mitől lehet? annyira sajnálom, hogyan tudnám megmenteni?!?!
2009. ápr. 19. 20:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%
Ne szólj már bele te kretén könyörgöm! Örülök, hogy jobban lettek a kicsik!
2009. ápr. 20. 12:41
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

OFF

De jó, hogy a kutyák ma már csak császárral tudnak szülni...

És ilyen simán mondod, hogy hát 6 meghalt? :O Én az éjszaka kellős közepén is kerestem volna másik állatorvost... Majd legközelebb időben megcsászározza... De jó buli lehet a kutyádnak... Tök jó, hogy a kiskutyákon gyakorolsz... Mert egy profi nem hiszem, hogy itt kérdezgetne... Én nem tudom, de mi van, ha ez örökletes betegség? Akkor majd a következő is meghal? Ja nem, mert időnben megcsászározzák. Úgy beszálsz erről a MŰTÉTRŐL, mintha egy séta lenne ....

2009. ápr. 20. 12:46
 13/23 anonim ***** válasza:
70%
Mert ugye egy egészséges vemhességet nem kell kezelni, ha meg nem az, akkor nem humánus venhességet "csinálni".
2009. ápr. 20. 12:47
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

komolyan, semmit nem tudsz egy alom felneveléséről akkor minek vállalsz almot?

egy tenyésztő ilyeneket tud, ehhez NEM KELL állatorvosnak lenni! egy tenyésztőnek tudni kell mi ilyenkor a teendő, és nem pedig a neten kérdezősködik!

szerintem ez epilepszia, amit valószínűleg örökölt! és már 6an meghaltak! szép! akkor valszeg vmi más bajt is örököltek, vagy valami!

és te megint be akarod fedeztetni?? te nem vagy százas!

nagyon jó lesz ha újra születik 8 epilepsziás kutya!!

jó neked ez?? egy alomnyi beteg kutyát hozatsz a világra! miért jó ez?? miért nem tanultál az esetből és inkább hagynád ezt az egész szaporítgatást!!

2009. ápr. 20. 13:57
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

Ha herpesz vírus akkor jobban teszed ha már szaporítasz akkor nem csak a kölykök halála után hanem a vemhesség 10. és 50. napján beoltod a kutyád !

6 kiskutya meghalt, majd a következő fedeztetés.

A szukád szervezetében benne van a vírus , és ha nem oltod le a következő vemhesség közben , akkor ugyan így fogsz járni. Buta szaporító.

2009. ápr. 20. 14:16
 16/23 anonim ***** válasza:
87%

Először az orvosod akár vissza is adhatja a diplomáját, mert ezek szerint az etikai részét nem igazán érti!

Másodszor aki nem tenyésztő az nem próbáljon tenyészteni!

Te most eddig annyit tettél hogy felvágattad a kutyádat és halálát okozod jópár kölyöknek!

megérte?

2009. ápr. 20. 14:32
 17/23 anonim ***** válasza:
63%

Sajnos az ilyennek hiába magyarázzuk,hogy ne szaporítson,ha a fejébe vette,úgysem tesz le róla.

Ugyanolyan sötét,mint az állatorvosa.

2009. ápr. 20. 16:02
 18/23 A kérdező kommentje:
Ki beszél itt herpesz vírusról meg epilepsziáról?! egyik sem volt. ez az orvos a legjobb itt a környéken! nem egy bernáthegyit mentett meg!!! a többi pénzéhes köcsög miatt már a szülők is meghaltak volna. ez van. a kutyának meg meg sem kottyant a műtét, mintha semmi sem történt volna, makk egészséges. ennek így kellett történnie. a legnagyobb baj az volt h nem kaptak anyatejet frissen ellett anyától. de itt úgygondolom ez senki sem tudta volna megjósolni. amúgy meg nem lesz még egy ilyen, de mit vitatkozzak.
2009. ápr. 20. 17:21
 19/23 anonim ***** válasza:
86%

"ennek így kellett történnie"

Igen? És ezt ki mondta? Te vagy Isten hogy szerinted ennek így kellett történnie? Az normális hogy meghal 6 kiskutya? Szerencsétlen hülye vagy.

2009. ápr. 20. 18:13
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi bocsi , de én tenyésztő vagyok , törzskönyves minőségi kutyáim vannak. Francia bulldogok ja igen nálunk is volt már nem egy császár 6 éve vagyok a "szakmában" és nem ugy veszem észre hogy a kutyámat ha megcsászározzák , az neki meg sem kottyan . Ebből látszik hogy nem tudod hogyan kell tenyészteni , de még csak azt sem hogyan szaporítani , még szaporítónak is rossz lennél.

Én rendesen oltatom a kutyám a vemhesség alatt is , és nálunk is volt hogy a szukának nem nagyon akart indulni a teje , hát nálunk mindig van raktáron , kutyatápszer , több féle is, vitaminok , És volt olyan hogy 3,5 hetes korig 2 óránként felkeltem szoptatni , mert a szukámnak nem volt teje , és mind a 4 kölyök életben maradt , mert én odafigyeltem , nem pedig nyugodtan aludtam miközben éjjel sorban pusztultak a picik. Én ezt soha nem bocsájtanám meg magamnak! De persze ennek így kellet történnie, nem becsülöd a kicsiket , mert nem minőségi kölykök voltak és nem látod a kárt , nem csak a pénzről beszélek , hanem a szukád káráról , és a picikéről .

Egy egészséges kölyök általában nem rándul össze x időnként . Egy JÓ állatorvos ha látja hogy a kölyök életképtelen akkor azt elaltatja a császár után , nem hagyja meghalni , szenvedések között.

2009. ápr. 21. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!